ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός – κορονοϊός: Οι 34 χώρες υψηλού κινδύνου – Το ελληνικό σχέδιο έκτακτου κινδύνου

 

Στην τελική ευθεία οι διεργασίες για να επανεκκινήσει ο Τουρισμός και οι πτήσεις στο εσωτερικό της ΕΕ και ευρύτερα μετά το “πάγωμα’ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Στο ελληνικό σχέδιο για τον Τουρισμό, το αρμόδιο υπουργείο έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – δεν προβλέπονται τεστ για τους επισκέπτες.

Παρόλα αυτά, ο Τουρισμός ως εθνικός πόρος πρέπει να διασφαλιστεί από κάθε πλευρά κι αυτό προβλέπει το πλάνο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις πτήσεις και τις χώρες. Συγκεκριμένα, έχουν καταρτιστεί ειδικά εγχειρίδια για την κατάταξη των χωρών με βάση τα κρούσματα και τα θύματα του κορονοϊού. Τα δεδομένα αυτά θα τοποθετούνται σε χάρτη στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο οι χώρες θα χαρακτηρίζονται ως “κόκκινες”, “πορτοκαλί”, “πράσινες” και “κίτρινες”, ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Τουρισμός: H «μαύρη λίστα» αεροδρομίων της ΕΕ

Σε ό,τι αφορά χώρες της Ευρώπης η λίστα του EASA περιλαμβάνει τις εξής στη “μαύρη λίστα”:

Βέλγιο
Γαλλία
Γερμανία
Ιταλία
Ολλανδία
Πολωνία
Πορτογαλία
Ισπανία
Σουηδία
Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις πόλεις / αεροδρόμια που ο EASA θεωρεί ως επικίνδυνες αφετηρίες:

Κορωνοϊός: Μαύρη λίστα αεροδρομίων/χωρών της ΕΕ

Κορωνοϊός: Μαύρη λίστα αεροδρομίων/χωρών της ΕΕ

Τουρισμός: Οι επικίνδυνες χώρες εκτός ΕΕ

Στον έκθεση του EASA για τις πτήσεις υπάρχει μια ξεχωριστή ενότητα για τις χώρες εκτός Ε.Ε. Στη “μαύρη λίστα” για τις τρίτες χώρες περιλαμβάνονται οι εξής:

Βραζιλία
Δομινικανή Δημοκρατία,
ΗΠΑ
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ιαπωνία
Ινδία
Ινδονησία
Ιράν
Ισημερινός
Καναδάς
Κατάρ
Κολομβία
Κουβέιτ
Λευκορωσία
Μεξικό
Μπαγκλαντές
Ουκρανία
Πακιστάν
Περού
Ρωσία
Σαουδική Αραβία
Σινγκαπούρη
Τουρκία
Χιλή

Δείτε αναλυτικά τα αεροδρόμια / πόλεις τρίτων χωρών με κίνδυνο υψηλής μετάδοσης:

Κορωνοϊός: Μαύρη λίστα αεροδρομίων/χωρών της ΕΕ

Κορωνοϊός: Μαύρη λίστα αεροδρομίων/χωρών της ΕΕ

Τουρισμός: Οι 19 “πράσινες” χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα εκτιμάται πως περίπου 20 χώρες θα πάρουν το “εισιτήριο” για να στείλουν τουρίστες, μέσω πτήσεων ή και οδικώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ, οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι παρακάτω:

Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας δημοσιοποίησε έναν πλήρη οδηγό για τις πτήσεις, στον οποίο, μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται σε ποιους θα απαγορεύεται να ταξιδέψουν και παρατίθενται όλοι οι αυστηροί κανόνες για τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα.

Aπό newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ