ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός | TripAdvisor- έρευνα: Οι παγκόσμιες τάσεις για τα ταξίδια αυτό το χειμώνα- οι top προορισμοί

 

Πάνω από τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών παγκοσμίως προγραμματίζουν ταξίδια μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με έρευνα της TripAdvisor.

H έρευνα έδειξε επίσης ότι σχεδόν 9 στους 10 θα ταξιδέψουν το ίδιο ή περισσότερο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ το 52% σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για τα ταξίδια τους σε σύγκριση με πέρυσι

Η έρευνα διεξήχθη με δύο τρόπους: α) Μέσω διαδικτύου με περισσότερους από 2.100 καταναλωτές, σε συνεργασία με την Qualtrics, σε έξι χώρες – ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία μεταξύ 27/9/22-10/6/22, β) μέσω των αναζητήσεων από πολίτες των έξι χωρών για ταξίδια μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2022 και 28 Φεβρουαρίου 2023.

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας:

  • Οι πληθωριστικές πιέσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες, με σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (62%) να αλλάζουν τα ταξιδιωτικά σχέδια ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους διαβίωσης.
  • Περίπου το ένα τρίτο (32%) πιθανότατα θα ταξιδέψει λιγότερο ή σε προορισμούς μικρότερων αποστάσεων από τον τόπο κατοικίας τους από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, ενώ ένας παρόμοιος αριθμός (30%) σχεδιάζει να κάνει διακοπές πιο κοντά στο σπίτι από ό,τι είχε σχεδιάσει προηγουμένως. Το κόστος ενέργειας επηρεάζει επίσης τις ταξιδιωτικές συμπεριφορές, αν και ελαφρώς λιγότερο από το αυξανόμενο κόστος ζωής.
  • Ενώ η προσιτή τιμή είναι τώρα σχεδόν δύο φορές πιο σημαντική από άλλους παράγοντες κατά τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, οι ταξιδιώτες θα διατηρήσουν τις ταξιδιωτικές δαπάνες αυτή τη σεζόν, με πάνω από το ένα τρίτο (36%) να σχεδιάζει να ξοδέψει περίπου το ίδιο ποσό με πέρυσι για ταξίδια και πάνω από το μισό (52% ) ξοδεύοντας περισσότερα.
  • Η πλειονότητα των ταξιδιωτών παγκοσμίως (57%) σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εσωτερικό την επερχόμενη χειμερινή σεζόν, ωστόσο, η τάση για διεθνή ταξίδια έχει αυξηθεί (από 40% σε 43%) από τον προηγούμενο Εποχιακό Δείκτη Ταξιδιών της TripAdvisor.
  • Οι πιο δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί παγκοσμίως περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό μεγάλων πόλεων όπως το Παρίσι, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη, αλλά και προορισμούς με ήλιο το χειμώνα, όπως το Κανκούν, το Ντουμπάι και η Πούντα Κάνα στη Δομινικανή Δημοκρατία.
  • Οι δέκα πρώτοι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι παγκόσμιοι προορισμοί (αυτοί που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από έτος σε έτος) βρίσκονται σε χώρες της Ασίας-Ειρηνικού, κάτι που είναι αναμενόμενο καθώς πολλοί προορισμοί από αυτήν την περιοχή  έχουν ανοίξει ξανά για διεθνείς ταξιδιώτες ή έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς τους τελευταίους 12 μήνες.

tornosnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ