ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός Υγείας: Σε ποιες περιφέρειες έχει ραγδαία ανάπτυξη

Mια νέα, ραγδαία, εξελισσόμενη μορφή τουρισμού με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης αποτελεί αυτός της Υγείας, για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, τονίζει σε ανακοίνωση του ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, με αφορμή την πρόσφατη διοργάνωση του Forum Υγείας 1-3 Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με την συμμετοχή επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων των τομέων υγείας και τουρισμού.

Κατά τις εργασίες της συνεδρίας εξετάστηκαν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις δυο Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων οι νέες τάσεις που έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία στους ταξιδιώτες υγείας, οι καθοριστικοί παράγοντες ενίσχυσης του τουρισμού υγείας από πλευράς ζήτησης και προσφοράς, οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους σε ανταγωνιστικούς προορισμούς για τουρισμό υγείας, η ανάπτυξη του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου κυρίως στο τμήμα του Ιατρικού Τουρισμού τόσο σε διεθνές όσο και σε ελληνικό περιβάλλον και η διασφάλιση ποιότητας και πιστοποίησης υπηρεσιών υγείας μια φιλοξενίας.

Ο Τουρισμός Υγείας, λόγω των έντονων δημογραφικών αλλαγών που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο μέλλον και των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, αποτελεί μια διαρκώς αυξανόμενη δυνητική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, την οποία οι εμπλεκόμενοι με την αναπτυξιακή διαδικασία φορείς θα πρέπει να εντάξουν στην μελλοντική περιφερειακή τους στρατηγική καθιστώντας τις δύο Περιφέρειες ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς προορισμούς τουρισμού υγείας.

Στο συνέδριο παρέμβαση έκανε, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Κων/νο Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με θέμα: “Τάσεις και προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού υγείας στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος”.

imerisia.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ