ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Χειμερινές δίμηνες διακοπές συνταξιούχων από… 500 ευρώ – Αναθεώρηση προς τα επάνω των τουριστικών στόχων για το 2022

 

Σε 50 εκατ. τουριστικές αφίξεις και 44 δισ. δολάρια εσόδων αναβάθμισε τις προβλέψεις της στον τουρισμό η Τουρκία για το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Mehmet Nuri Ersoy.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, η τουριστική δραστηριότητα στη χώρα ήταν ισχυρή τον Οκτώβριο, και τα αποτελέσματα για το σύνολο του 2022 θα είναι πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019.

Το 2019, η Τουρκία υποδέχθηκε 51,7 εκατ. επισκέπτες και τα έσοδα έφτασαν τα 34,5 δισ. δολάρια.

Στην έναρξη του 2022, η χώρα είχε θέσει ως στόχο 42 εκατ. τουρίστες και 34 δισ. δολάρια σε έσοδα, ωστόσο λόγω της ισχυρής ανάκαμψης της τουριστικής δραστηριότητας, ο κ. Ersoy είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι οι στόχοι αυτοί θα αναθεωρούνταν προς τα επάνω, σε 47 εκατ. τουρίστες και 37 δισ. δολάρια.

Ο στόχος εσόδων των 50 δισ. δολαρίων για το 2023, αναλόγως και με τις επιδόσεις του Δεκεμβρίου, μπορεί επίσης να αναθεωρηθεί, υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός, και, όπως πρόσθεσε, η Τουρκία έχει καλύτερες επιδόσεις από τους ανταγωνιστές της στη Μεσόγειο. Οι Τουριστικές αφίξεις στην Ισπανία και την Ιταλία, είπε, μειώθηκαν κατά 18% και 29% κατά το πρώτο επτάμηνο του 2022 σε σύγκριση με το 2019 και η μείωση για την Ελλάδα κυμάνθηκε στο 12% ενώ στην Τουρκία περιορίστηκε στο 7%.

Τα τουριστικά έσοδα μειώθηκαν επίσης σε αυτές τις χώρες, όμως η Τουρκία σημείωσε αύξηση 12% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, υπογράμμισε.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ότι οι προορισμοί της Turkish Airlines αποτελούν αγορές-στόχους της χώρας στον τουρισμό, ενώ έκανε αναφορά στις προωθητικές καμπάνιες που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 200 χώρες. Διευκρίνισε ότι λόγω του Ουκρανικού πολέμου οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας είχαν σημαντικές μειώσεις, ωστόσο η χώρα κατάφερε να τις καλύψει διαφοροποιώντας τις τουριστικές αγορές της. Στόχος είναι η προσέλκυση 5 εκατ. τουριστών από το Ην. Βασίλειο, τόνισε.

Οι τουριστικές αφίξεις την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος αυξήθηκαν κατά 98% έναντι του 2021, στα 34,8 εκατ., ενώ συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων πολιτών που διαμένουν στο εξωτερικό η χώρα υποδέχθηκε 40,25 εκατ. επισκέπτες.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου παρουσίασαν αύξηση 27,2% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2021, και ανήλθαν σε 17,95 δισ. δολάρια.

Χειμερινές δίμηνες διακοπές συνταξιούχων από 500 ευρώ!

Παράλληλα, οι ξενοδόχοι της Αττάλειας προετοιμάζουν ειδικές προσφορές προκειμένου να προσελκύσουν ευρωπαίους συνταξιούχους κατά τη χειμερινή περίοδο. Πάνω από 150 ξενοδοχεία λαμβάνουν μέρος σε σχετική καμπάνια, η οποία περιλαμβάνει ξενοδοχεία και στη Κουσάντασι, το Μπόντρουμ, τη Μαρμαρίδα και τη Σμύρνη.

Στο πλαίσιο αυτό, πεντάστερα ξενοδοχεία προσφέρουν τιμές από 1.050 έως 9.892 ευρώ για διαμονή all in 56 ημερών, ενώ οι τιμές στα διάστερα και τριάστερα για αντίστοιχα πακέτα ξεκινούν από 511 ευρώ.

Οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ότι θα λάβουν μερίδα από την πίτα των 150 εκατ. συνταξιούχων της Ευρώπης κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες λόγω της ανόδου των τιμών ενέργειας.

tornosnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ