ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Ομιλία Μπαχτσελί με το… γιαταγάνι στα χέρια (Βίντεο)

FILE PHOTO: Devlet Bahceli, leader of Turkey's Nationalist Movement Party (MHP), at an election rally in Ankara, June 23, 2018. REUTERS/Stoyan Nenov/File Photo

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είναι ακραίος εθνικιστής (ηγέτης των Γκρίζων Λύκων) και ποτέ δεν το έχει κρύψει. Είναι επίσης και εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κυβέρνηση της Τουρκίας.

Για άλλη μια φορά, «ξέφυγε» όταν σε ομιλία του εμφανίστηκε κρατώντας ένα… γιαταγάνι. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ήθελε έτσι να στείλει μήνυμα… εκτός Τουρκίας, κυρίως στις ΗΠΑ που θέλουν να κατατάξουν Γκρίζουν Λύκους στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε νεολαίους, στελέχη των Γκρίζων Λύκων.

«Όμορφοι άνθρωποι του εθνικιστικού κινήματος, παιδιά μου. Στο χέρι σας πάντα να έχετε ένα μολύβι, όμως όταν χρειαστεί να έχετε και το σπαθί σας!» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του  Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης μιλώντας σε συνέδριο, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να δείχνουν την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης Ερντογάν όχι μόνο για την ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά και για τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία.

«Αμερικανικές δυνάμεις 40 χλμ από τα τουρκικά σύνορα» σημειώνει χαρακτηριστικά η Χουριέτ για την Αλεξανδρούπολη παραθέτοντας φωτογραφία Αμερικανών και Ελλήνων στρατιωτών με τις σημαίες τους, ενώ αναφέρεται ότι η αμερικανική και η γαλλική σημαίες θα κυματίζουν και σε άλλες ελληνικές περιοχές.

newsit


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ