ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ακάρ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για επιθεώρηση!

 

Πήραν… φωτιά τα ΜΜΕ στην γειτονική χώρα, μεταδίδοντας πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρέθηκε στην Αδριανούπολη μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων για επιθεώρηση. Οι πρώτες εικόνες και οι πολλοί “αστερίσκοι” μέχρι να έρθουν στο “φως” πληροφορίες και από εκτός Τουρκίας πηγές.

Νέα “κινητικότητα” από τους… εξ Ανατολών γείτονες, καθώς τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Με βάση τα όσα αναφέρουν πολλά ΜΜΕ της Τουρκίας, ο Ακάρ μετέβη μαζί με στελέχη της Τουρκικής Διοίκησης Ένοπλων Δυνάμεων για επιθεωρήσεις.

Οι όποιες πληροφορίες βέβαια, έρχονται όπως προαναφέραμε από τουρκικές πηγές, συνεπώς μεταφέρονται με την επιφύλαξη που… αρμόζει στην περίσταση, καθώς το παρελθόν μας έχει διδάξει πως στην Τουρκία του Ερντογάν η ελευθερία του Τύπου είναι μια έννοια περισσότερο “ευμετάβλητη” από όσο θα έπρεπε.

Οι ίδιες πηγές έχουν, πάντως, αναρτήσει τις πρώτες φωτογραφίες από την άφιξη του ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας με ελικόπτερο.

Δείτε τις

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κατά πόσο πρόκειται για προγραμματισμένη ή όχι επιθεώρηση, αλλά και το κατά πόσο μπορεί αυτή η κίνηση του Ακάρ να αποτελεί μια ακόμη απόπειρα πρόκλησης της τουρκικής πλευράς που τις τελευταίες ημέρες φροντίζει να δυναμιτίζει το κλίμα, με τελευταίο -χρονικά- “χτύπημα” αυτό των επιχειρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, για τις οποίες το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ πήρε θέση καταδικάζοντας τις πρακτικές του Ερντογάν.

Πηγή: aa.com.tr.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ