ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών για τον Πόντο»

Και σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «Οι Έλληνες διέπραξαν βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία»

Συνεχίζονται οι ακραίες προκλήσεις της Τουρκίας την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, και μετά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ το υπουργείο Άμυνας της γείτονος με ανακοίνωσή του απορρίπτει ότι συντελέστηκε η γενοκτονία των Ποντίων.

Παράλληλα εξαπολύει επίθεση στου Έλληνες πολιτικούς ότι δήθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία και κατηγορεί τους Έλληνες για βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία

Με ανακοίνωση του καταφέρεται κατά των ελληνικών αρχών ότι διαστρεβλώνουν την Ιστορία και κατηγορεί με τη τους Έλληνες ότι διέπραξαν τις θηριωδίες πριν από έναν αιώνα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας 

Απορρίπτουμε πλήρως τους ισχυρισμούς των ελληνικών αρχών για τον Πόντο, που απορρίπτουν κάθε είδους ορθολογική και λογική αλήθεια και συνεχίζουν επίμονα τις προσπάθειές τους να διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα αγνοώντας την. Καταδικάζουμε αυτή την ανήθικη στάση των Ελλήνων πολιτικών που είπαν ανοιχτά ψέματα τόσο στον δικό τους λαό όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο προβάλλοντας αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Αν η Ελλάδα αναζητά την επαίσχυντη πραγματικότητα του παρελθόντος, πρέπει να αντιμετωπίσει τις αιματοβαμμένες, φρικαλεότητες των προγόνων της που επιχείρησαν βάναυσα να εισβάλουν και να κατακτήσουν στην Ανατολία.

Αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξαν οι Έλληνες, που έκαναν βάρβαρες σφαγές στην Ανατολία, χωρίς να υπολογίσουν παιδιά, γυναίκες ή ηλικιωμένους, συμπεριλήφθηκε στην Έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Δυνάμεων και καταγράφηκε με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης.

Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ατζέντα, όπως η εχθρότητα προς την Τουρκία με κάθε ευκαιρία, κάνουν μια μάταιη προσπάθεια. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η μη ρεαλιστική ρητορική βλάπτει και τον ελληνικό λαό.

protothema
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ