ΕΛΛΑΔΑ

Τους γλίτωσε από βέβαιο θάνατο: Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο αφανής ήρωας που έσωσε με τον γερανό του 80 αθώες ψυχές

Ένας ήρωας είναι ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κυθήρων και μόλις πληροφορήθηκε για το ναυάγιο με τους 95 μετανάστες, έσπευσε να βοηθήσει.

Ο κ. Μιχάλης είναι ιδιοκτήτης γερανού, τον οποίο και έστησε στον γκρεμό πάνω από το ναυάγιο, έριξε ένα σχοινί και μπόρεσε να σώσει πάνω από 80 ανθρώπους.

Μιχάλης Πρωτοψάλτης: Η συγκλονιστική επιχείρηση απεγκλωβισμού

«Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται» είπε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως δεν επρόκειτο για άφιξη προσφύγων αλλά για ναυάγιο που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους.

«Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να επιβιώσει κάποιος από τους 95 ανθρώπους, εάν δεν είχαμε παρέμβει εκείνη τη στιγμή», μεταφέρει ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο οποίος πρόσθεσε «φέραμε ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag) όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια».

 

Μιχάλης Πρωτοψάλτης

«Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» ανέφερε καθώς οι μετανάστες πάλευαν γαντζωμένοι από τα απόκρημνα βράχια.

«Αυτό που ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο Διακόφτι την αποψινή νύχτα δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους μας! Να χάνονται άνθρωποι μπροστά στα μάτια μας, τραγωδία κόλαση! Να φωνάξουμε δυνατά μήπως και συγκινηθούν αυτοί που επιβιβάζουν με το ζόρι σ’ αυτά τα σκάφη τόσους ανθρώπους» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

enimerotiko.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ