ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Κρήτη: Πέθανε ανεμβολίαστος οδοντίατρος από κορωνοϊό!

Τραγική εξέλιξη!

Από επιπλοκές της covid-19 “έσβησε” χθες το πρωί, στην ΜΕΘ του Βενιζελείου, όπου νοσηλευόταν, ένας 77χρονος συνταξιούχος οδοντίατρος, ανεβάζοντας κι άλλο τον αριθμό των ανθρώπων, που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κρήτη από τον κορωνοϊό Sars Cov2.

Παρά την ιατρική του ιδιότητα, την ηλικία και το γεγονός ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ο 77χρονος, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του Βενιζελείου Κώστας Τερζάκης, ήταν ανεμβολίαστος.

Περαιτέρω μείωση των νοσηλειών

Σήμερα, πάντως, μειώθηκαν περαιτέρω οι νοσηλείες ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία της Κρήτης, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης σήμερα νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού συνολικά 96 ασθενείς, από τους οποίους 72 είναι στις κλινικές covid και 24 στις ΜΕΘ covid, με τους 21 να είναι σοβαρότερα, διασωληνωμένοι.

Ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να πιέζει τις ΜΕΘ νοσοκομείων.

 

Τραγωδία στη Κρήτη: Πέθανε ανεμβολίαστος οδοντίατρος από κορωνοϊό!

 

Στο ΠΑΓΝΗ οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 10, στο Βενιζέλειο οι ασθενείς στη ΜΕΘ covid είναι 6, με τους 4 διασωληνωμένους, ενώ και στο νοσοκομείο Χανίων, που εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία στον συνολικό αριθμό των ασθενών, οι διασωληνωμένοι σήμερα είναι 5. Άλλοι τρεις ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ covid του Ρεθύμνου (2) και του Αγίου Νικολάου (1). Χωρίς ασθενείς με covid-19 είναι σήμερα τα νοσοκομεία της Σητείας και της Νεάπολης.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ