ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Βουλή: Βρέθηκε και ο οδηγός ταξί, μάρτυρας-«κλειδί», που αναζητούσε η οικογένεια του Ιάσονα

Ο μάρτυρας-«κλειδί» στο τροχαίο της περασμένης Παρασκευής με θύμα τον 23χρονο μοτοσικλετιστή Ιάσονα, μπροστά από τη Βουλή, είναι ένας οδηγός ταξί.

Είναι ο άνθρωπος που κινούνταν με το όχημά του ακριβώς δίπλα από τον μοτοσικλετιστή, στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας (με κατεύθυνση προς το Χίλτον), την ώρα που όχημα της Διεύθυνσης Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησε τη μοτοσικλέτα. Αυτός είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα έκανε δημοσίως έκκληση να βρεθεί ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί και να καταθέσει στις Αρχές όλα όσα είδε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο οδηγός ταξί εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και θα δώσει αύριο Τρίτη κατάθεση στους αρμόδιους αξιωματικούς της Τροχαίας.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει βίντεο που απεικονίζουν καρέ-καρέ πως έγινε το τροχαίο. Επίσης, κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε χθες Κυριακή ο διανομέας φαγητού που εμφανίζεται σε βίντεο να μιλάει με τροχονόμο και να του λέει ότι είδε το περιστατικό και είδε τον μοτοσικλετιστή να περνάει νόμιμα με πράσινο το φανάρι που βρίσκεται στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ακαδημίας.

Όσον αφορά στη συμπεριφορά του τροχονόμου, που εμφανίζεται να έχει φραστικό επεισόδιο με τον διανομέα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει κατά πόσο πρέπει ή όχι να διαταχθεί σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η συμπεριφορά του καταδικάζεται από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν είναι μόνο ότι ο τροχονόμος μίλησε απρεπώς στον διανομέα αλλά και ότι δεν κράτησε τα στοιχεία του για να δώσει κατάθεση ως αυτόπτης μάρτυρας.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα, που ανήκε στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, παρέμεινε στο σημείο και έχει δώσει από την πρώτη ημέρα αίμα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη διατάξει διοικητική έρευνα για το περιστατικό. Διευκρινίζεται πως πρόκειται για την πάγια διαδικασία που ακολουθείται, δεδομένου πως σε αυτό ενεπλάκη αστυνομικός, οδηγός υπηρεσιακού οχήματος. Επίσημη ανακοίνωση του περασμένου Σαββάτου αναφέρει ότι «ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα ανέφερε ότι έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα του θύματος, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όποιον βρισκόταν στο σημείο την ώρα του τροχαίο να καταθέσει στις αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Τροχαία έχει πάρει καταθέσεις από πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, καθώς το τροχαίο έγινε σε ώρα αιχμής σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Από την πλευρά της η βουλευτής και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, έγραψε για το συμβάν:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ