ΔΙΑΦΟΡΑ

Τρύπωσε στα γεννητικά του όργανα και παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή

Ένας Βρετανός άντρας παραλίγο να πεθάνει λίγο μετά αφότου ένα παράσιτο περπάτησε στο πέος του και τοποθέτησε τα αυγά του στα ζωτικά του όργανα κατά τη διάρκεια των «ονειρικών διακοπών» του στην Αφρική.

Ο Τζέιμς Μάικλ, από το Κένσινγκτον του Λονδίνου, είπε ότι έμεινε «εξουθενωμένος» και δεν μπορούσε να κοιμηθεί από τον πόνο των εντόμων που επιτέθηκαν στο σώμα του.

Ο 32χρονος βρισκόταν σε ένα ταξίδι με κανό με τους επιστήθιους φίλους του στη Νοτιοανατολική Αφρική, ταξιδεύοντας από τη Ζάμπια εως τη Ζιμπάμπουε.

Πραγματοποίησαν μια πενταήμερη στάση στο Μαλάουι, όπου κολύμπησαν στη λίμνη Μαλάουι, πριν πετάξουν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκεί, χωρίς να το αντιληφθεί ο Τζέιμς, ένα παρασιτικό επίπεδο σκουλήκι που ονομάζεται σχιστόσωμα είχε συρθεί στο πέος του και εναπόθεσε τα αυγά στα ζωτικά του όργανα.

«Όταν κοιτάζω φωτογραφίες από τις διακοπές μου στην Αφρική, είναι περίεργο να σκέφτομαι ότι εκεί ήταν που το παράσιτο σύρθηκε στο πέος μου », είπε ο Τζέιμς στην The Sun.

Πάνω από ένα  χρόνο μετά το ταξίδι του τον Αύγουστο του 2017, ο Τζέιμς παρατήρησε μια απώλεια αίσθησης στα πόδια του ενώ προσπαθούσε να κάνει τις δραστηριότητές του όπως το περπάτημα στον επάνω όροφο.

Οι νευρολόγοι του είπαν ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα επιτίθονταν στη σπονδυλική του στήλη και του χορήγησαν σε μια εξάμηνη θεραπεία στεροειδών, αν και  δεν ήξεραν ακόμη τι το είχε προκαλέσει.

Οι γιατροί από το Νοσοκομείο Τροπικών Νοσημάτων είπαν τελικά στον Τζέιμς ότι είχε προσβληθεί από σχιστοσωμίαση – επίσης γνωστή ως bilharzia – ένα παρασιτικό σκουλήκι που είχε συρθεί το πέος του και τοποθέτησε τα αυγά του στο σώμα του Τζέιμς.

Στον Τζέιμς συνταγογραφήθηκε ένα φάρμακο που ονομάζεται praziquantel και σκοτώνει τα σκουλήκια.

Αυτό σταμάτησε τη μόλυνση, αλλά τον άφησε εξουθενωμένο. Μου είπαν ότι υπήρχε 30% πιθανότητα να έχω πλήρη ανάκαμψη σε 10 χρόνια από τώρα », πρόσθεσε.

«Ήταν ένα φρικτό συναίσθημα – ένιωθα εντελώς ανίσχυρος και οι πιθανότητες δεν ήταν καλές. Δεν μπορώ να ευχηθώ σε κανέναν όσα έχω περάσει.»

Ο Τζέιμς αρχικά παρέμεινε για τρεις μήνες στο νοσοκομείο χρησιμοποιώντας αναπηρική καρέκλα. Έπρεπε επίσης να χρησιμοποιήσει έναν καθετήρα καθώς δεν μπορούσε να πάει στην τουαλέτα κανονικά.

Είχε επίσης ένα ξέσπασμα ακραίας ακμής στην πλάτη και τα χέρια του που προκλήθηκε από στεροειδή, καθώς και διάρροια. Λέει:

Ο πόνος δεν συγκρίνονταν με κανέναν από αυτούς που ήξερα μέχρι τότε.

Στα πρώτα βήματα της ανάρρωσής μου, κάποια στιγμή τον Ιανουάριο, είχα μια πραγματικά τρομερή εστία ακμής που ξεκινούσε κάτω από την πλάτη και τα χέρια μου.

Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για ένα μήνα, ανάσκελα. Δεν μπορούσα πραγματικά να βρίσκομαι κάτω από τρεχούμενο νερό με την πλάτη, οπότε έπρεπε να κάνω μπάνιο μόνο με το νερό να πέφτει προς το μέτωπό μου.

Όλη η διαδικασία ήταν τρομακτική. Ένιωθα ότι ανεβαίνω σε ένα βουνό χωρίς κορυφή.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η σχιστοσωμίαση, γνωστή ως bilharzia, είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από ένα παρασιτικό σκουλήκι που ζει στα γλυκά νερά των τροπικών περιοχών. Το παράσιτο εντοπίζεται πιο συχνά σε όλη την Αφρική, αλλά ζει επίσης στη Νότια Αμερική, την Καραϊβική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Ο ιστότοπος Travel Health Pro έχει έναν χάρτη με τις τοποθεσίες της σχιστοσωμίασης.

Συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα όταν μολυνθείτε για πρώτη φορά από σχιστοσωμίαση, αλλά το παράσιτο μπορεί να παραμείνει στο σώμα για πολλά χρόνια και να προκαλέσει βλάβη στα όργανα σας.

Η λοίμωξη μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα με χορήγηση φαρμάκων για σύντομο χρονικό διάστημα.

https://9gag.com/gag/aqgGw67ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ