ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να απειλήσει με βέτο όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε. η Ελλάδα

 

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να απειλήσει με βέτο σε όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε. εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αναφερόμενος στις κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για το προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ακόμα σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται εθνική στρατηγική απέναντι σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο» και πρόσθεσε: «ο κ. Μητσοτάκης δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ λέει ότι έχουμε εισβολή. Είμαστε στα πρόθυρα εθνικής κρίσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «εάν υπάρξει σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και σχέδιο μετεγκαταστάσεων από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει πλάτη. «Εγώ θα είμαι εκεί για να προσπαθήσω να μεταπείσω τις τοπικές κοινωνίες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Click4more Τσίπρας: Σωστά κλείνουν τα σύνορα! Απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα!

Σε ό,τι αφορά την επιθετική στάση του Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ότι «έχουμε μονομερή ακύρωση διεθνούς συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας και η ΕΕ σφυρίζει κλέφτικα». «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα σε μια νέα εθνική περιπέτεια», πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι «τις επιδιώξεις της Τουρκίας θα τις δούμε “αύριο” και στην ελληνική ΑΟΖ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης για την διαχείριση του προβλήματος λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 7 μήνες η κυβέρνηση κινείται δίχως στρατηγική. Η στάση της κυβέρνησης είναι εθνικά ανεύθυνη. Απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και όχι επικοινωνιακή πολιτική. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί. Το στοιχειώδες τώρα είναι να δούμε το εθνικό συμφέρον και το τι κάνει η Τουρκία. Χρειάζεται διεκδικητική πολιτική απέναντι στην ΕΕ για κυρώσεις στην Τουρκία.  Εάν η γειτονική χώρα δεν συνειδητοποιήσει ότι θα έχει κυρώσεις δε θα αλλάξει πολιτική. Βρισκόμαστε μπροστά σε κίνδυνο και αν είσαι προβλέψιμος και δεδομένος δε θα πάριες τίποτα».

Σχολιάζοντας  τα γεγονότα στον Έβρο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε  ότι από τη στιγμή που υπάρχει μαζική απόπειρα εισροής στη χώρα κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή. Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «αυτοί οι άνθρωποι έρχονται για να ζήσουν στην Ευρώπη» και διαφώνησε με την κυβερνητική «επιλογή της αποτροπής, αν είναι να δημιουργούμε συνθήκες κολαστηρίου στα νησιά».

Click4more Πέτσας… καρφώνει Τσίπρα με 13 λέξεις για την συνέντευξη στο Mega!

Ακόμη ο ίδιος έκανε λόγο για «οργανωμένη εργαλειοποίση του προσφυγικού από την πλευρά της Τουρκίας» προσθέτοντας ότι η γειτονική χώρα «αυξάνει την προκλητικότητά της, με το σκάφος Ουρούτς Ρέις στην ελληνική ΑΟΖ, με τουρκο-λυβική συμφωνία. Όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσεις από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη».

Ο  Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της ΝΔ όπου με ειρωνικό τρόπο το κυβερνών κόμμα αναρωτιόταν «αν πέταξε αετό» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Είναι αστείο να βγάζει ανακοινώσεις η Νέα Δημοκρατία ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας και να ψάχνει να με βρει», είπε. «Φαίνεται δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ, για να διαχειριστώ την κρίση, αλλά δυστυχώς για τον ελληνικό λαό είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ο οποίος όταν βρίσκεται στη χώρα διαχειρίζεται με ψευδαίσθηση αυτάρκειας και με περισσή αλαζονεία τα κρίσιμα εθνικά θέματα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε ότι το κλίμα που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία είναι ανησυχητικό ειδικά όταν βλέπεις στα νησιά τις εικόνες εμφυλίου σπαραγμού.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ