ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να αποσυρθεί το εργασιακό νομοσχέδιο – Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ζήτησε χθες (27.04.2021) ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρουσία εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων και εργατικών κέντρων της Ελλάδας.

«Να μην κατατεθεί καν, να μην περάσουν αυτές οι αντιμεταρρυθμίσεις για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού για τους εργαζόμενους, από τη Βουλή των Ελλήνων όποτε και αν το επιχειρήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αυτές οι πρακτικές θυμίζουν εποχές μνημονίων.

«Γνωρίζουμε καλά ότι αυτές τις προθέσεις για τη διάλυση της εργασίας και τη ταπείνωση των μισθών, τα τζάκια αυτά δεν τις έχουν εκφράσει τώρα. Τις έχουν επιχειρήσει χρόνια τώρα με αφορμή τα μνημόνια και σύμμαχο του τεχνοκράτες του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα προς όλους να βρεθούν στις 6 Μαΐου – ημέρα του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας: «Σας κάλεσα για να λάβουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας – κανείς δεν περισσεύει από αυτόν τον πόλεμο – να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην καταγραφή και την πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ίδιες τις ζωές μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ