ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεσμεύει τη χώρα έναντι της Τουρκίας χωρίς να ενημερώσει κανέναν

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας. Αφορμή η αναφορά του πρωθυπουργού σε άρθρο του στον διεθνή Τύπο περί «συμφωνίας» με τη Τουρκία στο Βερολίνο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ενημερώνεται από τον διεθνή Τύπο για μείζονος σημασίας πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε κρίσιμα εθνικά θέματα» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συμφωνία από την οποία, κατά τον πρωθυπουργό, υπαναχώρησε η Τουρκία.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως «στις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα το ζήτημα πια δεν είναι ούτε η έλλειψη στρατηγικής, ούτε η έλλειψη συνεννόησης με την αντιπολίτευση (…) Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Διεξάγει μυστική διπλωματία και χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα εκτός και άλλη γλώσσα εντός της χώρας, φοβούμενος πάντα μην απογοητεύσει το κόμμα του και την εκλογική του πελατεία.

Δεσμεύει τη χώρα έναντι της Τουρκίας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αλλά και χωρίς να ζητήσει, όπως θα όφειλε, καμία εξουσιοδότηση για να υπογράψει δεσμεύσεις. Ούτε από Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ούτε από τη Βουλή των Ελλήνων, ούτε καν από το υπουργικό του συμβούλιο.

Έστω και τώρα λοιπόν, έχει υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα για το έγγραφο που υπέγραψε εν κρυπτώ με την Τουρκία και τους όρους στους οποίους η Ελλάδα δεσμεύθηκε», καταλήγει στην ανάρτησή του.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ