ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI: Σε αναζήτηση επιπλέον χωρητικότητας στην Ελλάδα – “Γεμίζουν Κως και Ρόδος, τα last minute ακριβαίνουν”

 

Σε αγώνα διεύρυνσης της χωρητικότητάς της σε Μεσογειακούς προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελλάδα, επιδίδεται ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ TUI Γερμανίας, καθώς, όπως επισημαίνει ο διευθυντής Stefan Baumert, η ζήτηση διακοπών για αυτό το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά ισχυρή και συστηματικά ξεπερνά τα επίπεδα 2019.

Η ΤUI επιδιώκει να διασφαλίσει μεγαλύτερη χωρητικότητα στους δημοφιλείς προορισμούς σε περίπτωση που τα πράγματα «στενέψουν» περαιτέρω τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού. Στο πλαίσιο αυτό, διεξήγαγε επιτυχείς διαπραγματεύσεις με ξενοδοχεία σε ορισμένα Ελληνικά νησιά, αλλά και σε προορισμούς της Τουρκίας, των Καναρίων, της Αιγύπτου, της Κύπρου και του Κέιπ Βέρντε. Ιδιαίτερα στην Κω και τη Ρόδο, η ζήτηση θα πιέσει πολύ τις χωρητικότητες στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, τόνισε ο κ. Baumert.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο παρουσιάζουν επίσης ισχυρή αύξηση τις τελευταίες ημέρες. Η TUI λάνσαρε ένα επιπλέον αεροσκάφος στην Αττάλεια για το φθινόπωρο και προσέθεσε 18.000 επιπλέον θέσεις στο πρόγραμμά της.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ενώ οι τρέχουσες τιμές των πακέτων, οι οποίες «κλείδωσαν» μέσα από συμβόλαια, δεν συμβαδίζουν με τις αυξημένες τιμές που καταγράφονται αυτή την περίοδο, μόλις τα αποθέματα των πακέτων αυτών εξαντληθούν, κάτι που, όπως είπε, θα γίνει σύντομα, το κόστος θα βασίζεται στις τρέχουσες υψηλές τιμές και στο αυξημένο κόστος καυσίμων και φαγητού. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, οι last minute κρατήσεις να μην είναι όσο φθηνές ήταν πριν από την πανδημία, με τις αυξήσεις που θα κυμαίνονται έως +10% να αποτελούν τον κανόνα σε αυτό το κομμάτι.

tornosnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ