ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI: Τάση για κρατήσεις στα τέλη του καλοκαιριού – Ελλάδα και Μαγιόρκα στο επίκεντρο

Oι διακοπές στα τέλη του καλοκαιριού γίνονται τάση ανάμεσα στους ταξιδιώτες της TUI, όπως φάνηκε από τη σεζόν του 2022, με την Ελλάδα να ξεχωρίζει με τις πολύ καλές επιδόσεις της και τη Μαγιόρκα να σημειώνει ρεκόρ.

Αυτά επισημαίνει σε δηλώσεις του στο FVW ο επικεφαλής διαχείρισης προϊόντος Sun & Beach της TUI Γερμανίας, Steffen Boehnke.

Ενώ η Μεσόγειος ήταν ήδη δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς ταξιδιώτες της TUI το 2021, το καλοκαίρι που μας πέρασε η τάση αυτή εντάθηκε, με τα ελληνικά νησιά να ξεχωρίζουν με σχεδόν 100% πληρότητες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την TUI, τις τελευταίες εβδομάδες οι κρατήσεις για τις Βαλεαρίδες ήταν 10% υψηλότερες έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019, επομένως υψηλότερες από ποτέ.

Η τάση διακοπών στα τέλη του καλοκαιριού ήταν τόσο ισχυρή, με αποτέλεσμα κατά την περίοδο αυτή να μην υπάρχει διαθεσιμότητα σε ξενοδοχειακά δωμάτια σε πολλούς προορισμούς.

Ως αποτέλεσμα της τάσης αυτής, η TUI διευρύνει περαιτέρω της προσφορά της για το 2023.

Ο τουρ οπερέιτορ θα προσφέρει εκπτώσεις που φθάνουν στο 40% στις καλοκαιρινές διακοπές του 2023. Οι εκπτώσεις αυτές ισχύουν για κρατήσεις έως τις 28 Νοεμβρίου του 2022 και για την ταξιδιωτική περίοδο από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Η ΄έκπτωση αφορά πακέτα διακοπών με πτήσεις με διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία τριών διανυκτερεύσεων και άνω. Η προσφορά ισχύει επίσης για τις μάρκες ξενοδοχείων Robinson, TUI Blue, Magic Life, Suneo, Riu και TUI Kids Club.

«Όποιος εξασφαλίσει τις διακοπές του το 2023 εγκαίρως θα αποκτήσει το ξενοδοχείο των ονείρων του και θα έχει τον πλήρη έλεγχο των τιμών», τονίζει ο Steffen Boehnke. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία του ταξιδιού, όπως είπε, θα αλλάζουν και τα επίπεδα τιμών αλλά και η διαθεσιμότητα.

Παράλληλα, και άλλοι τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας κατέγραψαν παρόμοια τάση. Εκπρόσωποι της Alltours κατά την παρουσίαση του καλοκαιρινού προγράμματος του 2023 την περασμένη Παρασκευή, μίλησαν για επισκέπτες σε αριθμούς ρεκόρ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με τάση για πιο ποιοτικά ταξίδια.

tornosnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ