ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Β. Καλοπήτας για νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας: Η ΝΔ είναι ξανά απέναντι στα συμφέροντα των πολλών και αδύναμων

 

Για το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Υπουργείου Υγείας που αφορά στη για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη είχαμε εγκαίρως ως ΠΑΣΟΚ επισημάνει ότι υπονομεύει την βασική μια βασική αρχή του ΕΣΥ: Τη δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και δεν δίνει καμία λύση στα προβλήματα των νοσοκομείων στα νησιά.

Χωρίς να ληφθούν υπ΄όψιν οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Ρόδο, προσπάθησε να μας παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο για το νομοσχέδιο το οποίο έχει σηκώσει στο πόδι όλους τους εμπλεκόμενους.

Παρότι επισημάναμε και τότε τις στρεβλώσεις, η ΝΔ δεν έλαβε υπ΄όψιν τις προτάσεις μας, πιστή στην υπηρέτηση του σκοπού της, να καταργήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας και να οδηγήσει τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο, για το οποίο αντιδρούν δικαίως σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, ουσιαστικά καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ και μετατρέπει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς. Οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας και ευνοεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.

Όλοι οι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς στον χώρο της υγείας, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας είναι αντίθετοι.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ είναι απέναντι στα συμφέροντα των πολλών και αδύναμων.

Η κοινωνία στέκεται απέναντι στις διαθέσεις της κυβέρνησης να κατεδαφίσει μια από τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της μεταπολίτευσης. Στο ΠΑΣΟΚ παλεύουμε για ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό που σπάει τις ανισότητες και καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ