ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Β.Καλοπήτας: Πρόστιμα, αστυνομία και 34€ ρέστα

Τη στιγμή που το επίδομα ανεργίας μηνιαίως βρίσκεται στα 200€ για τους μακροχρόνια ανέργους και 399€ για τις λοιπές κατηγορίες, το επίδομα λόγω αναστολής εργασίας στα 534€ και όσοι έχουν απομείνει να εργάζονται δουλεύουν εκ περιτροπής, λαμβάνονταςτο ήμισυ του μισθού τους, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις στα 500€!

Όλα αυτά ενώ δεν ελλείπουν οι καταγγελίες για επιβολή άσκοπων προστίμων από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εξαντλούν την αυστηρότητά τουςή υπερβαίνουν τα καθήκοντα τους επιβάλλονταςπρόστιμα παρανόμως σε εργαζόμενους που επιστρέφουν στην οικία τους. Το πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η καταγγελία νοσηλεύτριας σε κλινική Covid-19 που της βεβαιώθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση ενώ η τελευταία επέστρεφε από τη βάρδια της (πηγή: Τα Νέα).

Τη στιγμή που δεν υπάρχει έλεγχος σχετικά με τα όρια δράσης της αστυνομίας, η Κυβέρνηση ικανοποιώντας τους μύχιους πόθους της για αστυνομικό κράτος (Étatpolicierή Polizeistaat), προχωράει στην ίδρυση νέων σωμάτων αστυνόμευσης για τα ΑΕΙ της χώρας (που είναι κλειστά εδώ και 10 μήνες) και τα ΜΜΜ.

Άλλωστε, ας μην παραγνωρίζουμε τον αντίκτυπο του μέτρου στην σκέψη των πολιτών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την αύξηση του προστίμου ως μέσο για να εξασφαλίσει έσοδα το Κράτος. Όταν στο μυαλό του κόσμου έχει καλλιεργηθεί η αντίληψη περί ληστρικού κράτους, τότε σίγουρα οι Κυβερνώντες έχουν αποτύχει και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά έχουν ατονήσει.

Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία το επόμενο υπερβολικό και ανάλγητο μέτρο που θα πάρει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ακόμα χειρότερα, τι άλλο θα επικαλεστούν τα μέλη της  για να απομακρύνουν τον δημόσιο διάλογο από τα επίκαιρα ζητήματα.

Ίσως, στο πλαίσιο της Κυβερνητικής αντίληψης, που δέχεται πως η ανάγκη πρόσληψης παραπάνω αστυνομικών και δημιουργίας νέων σωμάτων αστυνόμευσης προηγείται από την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ εν καιρώ πανδημίας, κατάλληλη λύση να αποτελεί και η πλήρης φτωχοποίηση των πολιτών ώστε να μην κυκλοφορούν πουθενά και να μην διασπείρουν τον Κορωνοϊό.

Βάιος Καλοπήτας

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα ΑλλαγήςΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ