ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Β.ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ : ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

 

Το νέο έτος μπήκε με την Κυβέρνηση να παραδίδει μαθήματα για το «πώς να μην σε παίρνουν στα σοβαρά». Με τον, αμφιλεγόμενου σκοπού και αποτελεσματικότητας, ανασχηματισμό να αποτελεί το καλωσόρισμα του 2021, ακολούθησαν στραβοπατήματα, εξαιτίας των οποίων ουδείς έπεσε από τα σύννεφα.

Επιγραμματικά, τα όσα είδαμε το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μία κρίση ειλικρίνειας αποδέχθηκε το γεγονός ότι η Εκκλησία αποτελεί «Κράτος εν Κράτει» και πως για την υγειονομικό εκτροχιασμό της Θεσσαλονίκης ευθύνεται η ατολμία της Κυβέρνησης να επιβάλλει τους περιορισμούς κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Δημητρίου. Ταυτόχρονα, η Ιερά Σύνοδος, με μία απόφαση σταθμό, αψήφησε τους νόμους για το Lockdownκαι αποφάσισε αυτοβούλως τη λειτουργία των Εκκλησιών κατά τα Θεοφάνια.

Όλα αυτά τα παρακολουθούσε ο εμπορικός κόσμος της χώρας μας, ο οποίος για άλλη μια φορά βρέθηκε έκθετος από την Κυβερνητική τακτική του «ράβε-ξήλωνε». Μετά το φιάσκο του clickaway, ήτοι της προπληρωμής και παραλαβής από το κατάστημα, αποφασίστηκε το κλείσιμο των επιχειρήσεων, το οποίο πήρε παράταση για άλλη μια εβδομάδα δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά.

Φυσικά, από την επικρατούσα αστάθεια δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Υπουργείο Παιδείας, η επικεφαλής του οποίου έκανε ότι δεν έπρεπε να κάνει. Σε μια περίοδο που χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται σε αβεβαιότητα καθώς τα συγγράμματά τους δεν έχουν παραδοθεί εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να απειλούνται με την απώλεια ενός εξαμήνου, αποφασίστηκε το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας, με 25 μαθητές ανά τάξη και χωρίς να έχει γίνει ακόμα ο συντονισμός των τεστ για τον Κορωνοϊό.

Ήδη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, βλέπουμε πως η ανευθυνότητα που έχει οδηγήσει σε υγειονομικό, οικονομικό και ψυχολογικό αδιέξοδο τους πολίτες εξακολουθεί να υφίσταται. Αναφορικά με τα δεινά που προκάλεσε το προηγούμενο έτος, είναι πασιφανές ότι με την ρότα που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση, θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στην προ-Κορωνοϊού εποχή. Δυστυχώς όμως, όσο εμείς ζητάμε επιτέλους υπευθυνότητα, αυτοί απαντάνε με αριστεία.

Βάιος Καλοπήτας

Μέλος ΚΠΕ Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ