ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Β.Κικίλιας: Ενισχύουμε τους ΟΤΑ με ένα πρότυπο εργαλείο διαχείρισης προορισμών

 

Στην ενίσχυση των ΟΤΑ με ένα πρότυπο εργαλείο διαχείρισης προορισμών το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας από το βήμα του ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου.

«Η Ελλάδα κάνει βήματα προκειμένου να γίνει βιώσιμος προορισμός. Ειναι ένα στοίχημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ίδιος έχει αναλάβει διεθνείς πρωτοβουλίες για το στόχο αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Βιώσιμος Τουρισμός»

Παράλληλα πρόσθεσε ότι το μέλλον του πλανήτη μας αφορά όλους και ο αντίκτυπός του στην τουριστική βιομηχανία είναι αδιαμφισβήτητος. Μάλιστα ο υπουργός υπενθύμισε ότι στο Λονδίνο, το υπουργείο Τουρισμού υπέγραψε συμφωνία με την Common Seas -την πρωτοβουλία PlasTICK- που επιτρέπει στους επαγγελματίες της φιλοξενίας να κατανοήσουν και να μειώσουν ριζικά τη χρήση πλαστικού.

«Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε αυτά τα 15.0000 χιλιόμετρα των ακτών, των θαλασσών, της πανίδας, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της χώρας και των επισκεπτών της. Παράλληλα με το “Rhodes Co-Lab” στη Ρόδο, το “ASTYBUS” στην Αστυπάλαια, το “Just Go Zero” στην Τήλο, το “Gr-eco Islands” στη Χάλκη, το “Aegean Neorion Innovation Center” στη Σύρο, και με το “Naxos Smart Island” στη Νάξο και άλλες ακόμα δράσεις, φέρνουμε την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης για τον βιώσιμο τουρισμό», ανέφερε ο υπουργός.

Συνεργασία με την Google

Στο μεταξύ ο κ. Κικίλιας στάθηκε και στη συνεργασία του υπουργείου με την Google για την επιτάχυνση του πράσινου και βιώσιμου μετασχηματισμού του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι έχει ήδη φέρει απτά αποτελέσματα με περισσότερους από 2.000 ξενοδόχους να εκπαιδεύονται σε βιώσιμες πρακτικές και 500 ξενοδοχεία να έχουν λάβει τη σχετική διαπίστευση σε λιγότερο από 6 μήνες. Στις παρεμβάσεις στο συνέδριο, φορείς του τουριστικού και οικονομικού κλάδου επεσήμαναν πως πλέον η βιωσιμότητα και η αειφορία έχει μπει στην τρέχουσα στρατηγική των επιχειρήσεων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ