12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Β. Κικίλιας: Τουρίστες στη Ρόδο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

Ραντεβού στα τέλη του χρόνου, ανέφερε σε δηλώσεις του χθες στην Περιφέρεια μετά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη κ Γιώργο Χατζημάρκο  ο Υπουργός τουρισμού κ Βασίλης Κικίλιας , οπότε  άφησε να εννοηθεί  ότι το νησί της Ρόδου  θα έχει τουρίστες έως και  το τέλος Δεκέμβριου.   Στις  δηλώσεις του ακόμη , απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού να δώσουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και παράλληλα έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της αστυνομίας, ακόμα και στην Παλιά Πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, είπε ο Υπουργός: «Στρατηγικά στήσαμε μια πολύ δυνατή προσπάθεια, από το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Φιλοδοξούμε να είναι το νησί ακόμη γεμάτο, μέχρι τα τέλη της σεζόν, δηλαδή τον Νοέμβριο και για αυτό τον λόγο εκείνη την εποχή θα ξαναέρθω στη Ρόδο. Ο κ. Περιφερειάρχης ήδη έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να μιλήσει και με το Δήμο και με τους καταστηματάρχες του υγειονομικού ενδιαφέροντος,  έτσι ώστε από τη στιγμή που θα έρχονται πτήσεις και θα έρχεται κόσμος και εμείς να μπορούμε να τους προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία, ένα προϊόν με περιεχόμενο».

 

«Εμείς-συνέχισε-εργαζόμαστε για τη μέση ελληνική οικογένεια, την παραδοσιακή οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό αλλά και στην πρωτογενή παραγωγή αλλά και για τον εμπορικό κόσμο που ζει και κινείται λόγω του τουρισμού, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

 

 

Στη συνέχεια, είπε ότι αυτή την προσπάθεια πρέπει να την περιφρουρήσουμε, να την στηρίξουμε και να την ενισχύσουμε όλοι. Αναφορικά με το θέμα της αστυνομίας, ο κ. Κικίλιας είπε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και μάλιστα  στο αεροδρόμιο είδε με ικανοποίηση αστυνομικούς. «Θα ζητήσουμε και άλλους και για την Παλιά Πόλη, καθώς και αστυνόμευση και μέσα στο νησί», τόνισε.

 

 

 

Ακόμη, σχετικά με την έλλειψη εργαζομένων, ο Υπουργός, απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού λέγοντας: «Θέλω να παρακαλέσω θερμά για μια ακόμα φορά. Η κυβέρνηση αύξησε τον κατώτατο μισθό πάνω από 9% στη χρονιά. Θέλω και οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες στον τουρισμό, να δώσουν ποιοτικές θέσεις εργασίας στους εργαζομένους τους, έτσι ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι.  Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι του τουρισμού, υποδέχονται τους τουρίστες και αυτοί γυρίζουν με τη σειρά τους στη χώρα τους για να πουν πόσο όμορφη χώρα είναι η Ελλάδα. Μια χώρα με μοναδικό τουριστικό προϊόν, με μοναδικές τουριστικές εμπειρίες και για αυτό ξαναέρχονται την επόμενη χρονιά με ακόμα περισσότερο κόσμο».

 

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός είπε ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο είναι ήδη στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος-γιατί είναι και το εργασιακό κομμάτι στη ΓΣΕΒΕΕ-αλλά και στα ξενοδοχεία, αναφέροντας ωστόσο ότι «χρειαζόμαστε και άλλους». Όπως είπε, γίνεται μία προσπάθεια από το Υπουργείο Εργασίας που έχει την αρμοδιότητα και το Υπουργείο Τουρισμού, να δουν με τον ΟΑΕΔ και να συνδέσουν την ανάγκη για εργασία από τους ανέργους με τα αιτήματα που έχουν οι επαγγελματίες για να καλύψουν τις θέσεις.  Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι.

 

 

 

 

Τα παραπάνω δήλωσε ο Υπουργός κατά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί, πριν από την εκδήλωση του ΣΕΤΕ, με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, στο γραφείο του, κατά την οποία συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και την περαιτέρω ανάδειξη νησιών του Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να αποτελέσουν νέους πόλους έλξης για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

 

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι η Περιφέρειά μας και τα νησιά της είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται, ευχαριστώντας τον κ. Χατζημάρκο για τη στενή συνεργασία που έχουν από το Φθινόπωρο και για όλους τους μήνες του χρόνου.

«Είναι οι εποχές των έργων και της προσπάθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι προς το τέλος του έτους που θα ξαναέρθει στη Ρόδο, το νησί θα είναι ακόμη γεμάτο με τουρίστες!

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ