ΕΛΛΑΔΑ

Βαγγέλη νικήσαμε: Ένοχοι ξανά οι υπεύθυνοι για το θάνατο του Γιακουμάκη!

Δικαίωση για την ψυχή του αδικοχαμένου σπουδαστή

Η ψυχή του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα ησυχάσει οριστικά. Οι πέντε από τους οκτώ κατηγορούμενους στη δίκη της υπόθεσης του αδικοχαμένου σπουδαστή κρίθηκαν, όπως και πρωτόδικα, ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων και αναμένεται να γίνει γνωστή η ποινή τους.

Tο δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ακόμη ότι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι τότε ήταν ανήλικοι «τέλεσαν τις πράξεις» που τους αποδίδονται.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από την έδρα να δοθούν στους κατηγορούμενους τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της μετεφηβικής ηλικίας.

Εξάλλου να κριθούν ένοχοι ζήτησε χθες (6/7) και η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για την υπόθεση που άρχισε και πάλι χθες.

Αναφερόμενη στα συμβάντα του 2015 και εξετάζοντας τη μάρτυρα και καθηγήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, η πρόεδρος του δικαστηρίου σημείωσε δηκτικά ότι η στάση της δεν ήταν απόλυτα υπεύθυνη.

Είχε προηγηθεί η αναφορά της καθηγήτριας ότι μιλώντας με τη μητέρα του 20χρονου Βαγγέλη, της ανέφερε μόνο το «καψώνι» για το νερό.

«Έκανα να κοιμηθώ τρεις μήνες»! Συγκλονιστική κατάθεση της αδερφής του και οι σκηνές που την έχουν στοιχειώσει

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Σε έντονα φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε η εκδίκαση των οκτώ εφέσεων στην πολύκροτη υπόθεσή του. Στο βήμα της αίθουσας του δικαστικού μεγάρου Ιωαννίνων ανέβηκε η αδερφή του αδικοχαμένου σπουδαστή της γαλακτοκομικής σχολής της πόλης.

Μετά την κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου σπουδαστή κατέθεσε ο πατέρας του, Ανδρέας, με τη συγκινησιακή του φόρτιση να είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκε για λίγο να διακοπεί η διαδικασία καθώς ο άτυχος πατέρας δεν αισθανόταν καλά.

Αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη περιέγραψε πώς νιώθει μετά την τραγική απώλεια του νεαρού σπουδαστή: «Αυτή τη στιγμή όλο αυτό μου είναι πολύ δύσκολο γιατί έχασα τον αδερφό μου και δεν το έχω ξεπεράσει, ουσιαστικά έχασα και τους γονείς μου.

Ίσως να έχω ξεχάσει κάποια πράγματα και δεν θέλω να αδικήσω κάποιον. Ξέρω ότι αδερφός μου ένοιωθε άβολα. Άκουσα για ένα περιστατικό που τον είχαν διώξει μπροστά σε όλους. Άκουσα πολλά περιστατικά. Αυτά αστεία δεν είναι σίγουρα», είπε πολύ συγκινημένη, όπως αναφέρει το epirus-tv-news.

 Βαγγέλης Γιακουμάκης

«Έκανα να κοιμηθώ τρεις μήνες»!

Η αδερφή του Βαγγέλη εκτίμησε πως ο ίδιος δεν τους είχε μιλήσει επειδή έβλεπε πως ήταν μόνος του και υπήρχε ατιμωρησία και ανασφάλεια και δεν ήθελε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

«Είχα παγώσει και έκανα τρεις μήνες να κοιμηθώ διαβάζοντας τί έπαθε ο αδερφός μου», συνέχισε, ξεσπώντας σε κλάματα.

Τα περιστατικά που την έχουν στοιχειώσει ήταν το συμβάν με τη μπλούζα, το κοκκίνισμα στο πρόσωπο, το χτύπημα με τη βούρτσα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλα αυτά τα έκανα εικόνα και ανατρίχιαζα…»! Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης θα συνεχιστεί την Τρίτη (15.06.2021) στις 9:30 το πρωί.

Σοκάρουν όσα κατέθεσε φίλος του σπουδαστή

Ο νεαρός μάρτυρας αναφέρθηκε στο περιστατικό που τον είχαν κλειδώσει έξω από το δωμάτιο, στο κλείσιμό του στην ντουλάπα, ενώ ανέφερε πως τον είχε δει με τραυματισμένο το χέρι του από σπασμένο ποτήρι.

Μία φορά που είχαν βρεθεί για καφέ, ο Βαγγέλης φέρεται να του είχε πει πως τα είχε βρει δύσκολα με τις παρέες του, κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, σε τέτοιο μάλιστα σημείο που είχε σκεφτεί να πέσει από το παράθυρο.

Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και στο περιστατικό που είχε συρθεί από έναν από τους κατηγορούμενους με μία σκισμένη μπλούζα από τον διάδρομο στο δωμάτιό του, για μία απόσταση δυο περίπου μέτρων, καθώς και σε ένα σημάδι στον λαιμό του.

Ο Βαγγέλης αναγκάζονταν, σύμφωνα με την κατάθεση, να κάνει μπάνιο στις 2 και 3 τα ξημερώματα, γιατί του έκλειναν το νερό, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αισθανόταν ο ίδιος αν του συνέβαιναν ανάλογα περιστατικά, απάντησε πως θα στεναχωριόταν στα όρια της κατάθλιψης.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ