ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού λόγω “έκρηξης” κρουσμάτων

FILE PHOTO: An employee of German biopharmaceutical company CureVac, demonstrates research on a vaccine for the coronavirus (COVID-19) disease at a laboratory in Tuebingen, Germany, March 12, 2020. REUTERS/Andreas Gebert/File Photo

Νέα πρόσθετα μέτρα στο Βέλγιο απέναντι στην αύξηση των κρουσμάτων του Covid – 19, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Σοφί Βιλμές.

Το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας στο Βέλγιο συνεδριάζει τη Δευτέρα (27.07.2020) στη βάση μιας νέας έκθεσης της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης της πανδημίας. Στόχος: η εξέταση πρόσθετων μέτρων σε εθνικό επίπεδο», έγραψε η ίδια στο Twitter, προσθέτοντας πως «μια ισχυρή τοπική προσέγγιση είναι επίσης θεμελιώδης για τις περισσότερο πληγείσες περιοχές».

Η κατάσταση στην Αμβέρσα, όπου τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, ανησυχεί ιδιαιτέρως τις Αρχές.

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας ήδη τέθηκαν σε ισχύ, κυρίως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε πολυσύχναστους χώρους, όπως οι αγορές, οι υπαίθριες αγορές, οι εμπορικοί δρόμοι, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καφέ.

Η μάσκα είναι υποχρεωτική από τις 11 Ιουλίου στα μέσα μεταφοράς, στα καταστήματα, στους κινηματογράφους, στους χώρους λατρείας, στα μουσεία και στις βιβλιοθήκες.

Στο Βέλγιο, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων κατά την περίοδο από τις 15 έως 21 Ιουλίου αυξήθηκε κατά 63% με μέσο όρο 215 διαγνωσμένα κρούσματα ημερησίως, έναντι 131 την προηγούμενη εβδομάδα. Η χώρα μετρά 65.199 καταγεγραμμένα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και 9.817 θανάτους.

Την 24η Ιουλίου ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός τρίχρονου κοριτσιού, το οποίο ήταν το νεαρότερο θύμα στη χώρα, και παρουσίαζε συναφείς παθολογίες.

Το Βέλγιο είναι μια από τις χώρες που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από τον Covid – 19 σε σχέση με τον πληθυσμό της, με 85 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Η καταγραφή από τις βελγικές αρχές των θανάτων από κορονοϊό είναι μία από τις πιο εξαντλητικές στον κόσμο καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται οι θάνατοι που πιθανόν συνδέονται με τον ιό χωρίς αυτό να έχει αποδειχθεί με διαγνωστικό τεστ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ