ΔΙΑΦΟΡΑ

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Δεν μπορεί να τιμωρηθεί κανείς εάν… δεν αποδειχτεί ότι υπήρξε σ@ξου@λικ@ επαφή» – “Κάθετος” ο Αλέξης Κούγιας (Video)

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Παράλληλα, ιδιαίτερα ενεργή ήταν η μητέρα της 12χρονης στα social media, όπου ανέβαζε φωτογραφίες με σέξι εμφανίσεις ενώ όπως φαίνεται είχε αδυναμία στο διαδικτυακό πόκερ.

Στην τηλεόραση του Mega μίλησε σήμερα το πρωί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέφερε πως, εάν δεν αποδειχθεί η εμπλοκή κάποιου στη φρικιαστική αυτή υπόθεση, τότε δεν είναι δυνατόν να δημοσιευτεί το όνομά του.

«Ακούω πολλές φορές ορισμένες ακρότητες και μου κάνει εντύπωση πώς φτάνουν στη Βουλή, όπως το να δημοσιευτούν τα ονόματα των 213 που επικοινώνησαν με τη 12χρονη. Εάν δεν αποδειχτεί και με αναγνώριση από το παιδί είτε από άλλο αδιάσειστο στοιχείο ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, κανείς από αυτούς δεν μπορεί να τιμωρηθεί και απαγορεύεται ρητώς να δημοσιευτεί το όνομά του», σημείωσε.

Κούγιας για τον ρόλο της μητέρας της 12χρονης

Σχετικά με τον ρόλο της μητέρας της ανήλικης, ο κ. Κούγιας τόνισε πως προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι η 37χρονη υπέβαλε μήνυση μετά από πίεση που δέχτηκε από τη θεία του παιδιού, ενώ υπογράμμισε πως, εάν είναι αληθινοί οι διάλογοι με τη σύζυγο του βασικού κατηγορουμένου, τότε στηρίζεται το αδίκημα της εκβιάσεως που της αποδόθηκε.

Ο γνωστός δικηγόρος τόνισε πως ο βιασμός ανηλίκου επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η 12χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε πως η μητέρα της δεν γνώριζε για τη φρίκη που βίωνε, με τον Αλέξη Κούγια να υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα δυνατό υπερασπιστικό επιχείρημα υπέρ της μητέρας.

«Αυτή η κατάθεσή της δεν σημαίνει ότι είναι τεκμήριο, εκτιμάται ελεύθερα από το δικαστήριο. Μπορεί να θέλει να βοηθήσει τη μητέρα της, όμως το δικαστήριο μπορεί, βλέποντας άλλα στοιχεία της δικογραφίας, όπως τηλεφωνικές επικοινωνίες, εκεί αξιολογεί την προσωπικότητά της διαφορετικά και την τιμωρεί», είπε.

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως η μαστροπεία και η σωματεμπορία δεν αποτελούν βιασμό για τον Ποινικό μας Κώδικα.

«Ο βιασμός δεν έχει ηλικία, γι’ αυτό και οι εισαγγελείς ασκούν ποινικές διώξεις με τα βαρύτερα αδικήματα, για να διερευνηθεί από το δικαστήριο η προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Εάν δεν προκύπτει βία στις πράξεις, το δικαστήριο εκτιμά ελεύθερα την κατάθεση. Δεν σημαίνει ότι σε κάθε μαστροπεία υπάρχει βιασμός», σημείωσε.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ