ΔΙΕΘΝΗ

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έρευνες για κύκλωμα μαστροπείας και στην Κύπρο

Έρευνες για κύκλωμα μαστροπείας έχουν ξεκινήσει και στην Κύπρο, το οποίο φέρεται να σχετίζεται και με τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, όπως επιβεβαίωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Στέφη Δράκου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» της Κύπρου, η υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα από τον αρχηγό της αστυνομίας, σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα, για καταγγελίες που αφορούν ένα κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μάλιστα, το ίδιο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και στον βιασμό της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση έφτασε στα χέρια του αρχηγού της αστυνομίας από επιστολή του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφορίδη, ο οποίος μίλησε στη Βουλή της Κύπρου και επισήμανε πως επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση και του ανέφερε ότι θα κάνει και κατάθεση στην κυπριακή αστυνομία τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Χριστοφορίδης αποκάλυψε ακόμη ότι «εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών για αυτά τα περιβόητα πάρτι» και παράλληλα επιβεβαίωσε την ύπαρξη των καταγγελιών για ανάλογα πάρτι στην Κύπρο, όπως αυτό στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Ηλίας Γκιώνης έχει στα χέρια του καταγγελίες από γυναίκες που βρέθηκαν σε αυτά.

«Έχω επικοινωνήσει με τον γενικό εισαγγελέα, κοινοποιώντας την επιστολή μου και στην υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας την αυτεπάγγελτη έρευνα όλων αυτών των καταγγελιών που εμπλέκουν την Κύπρο. Με ικανοποίηση αναφέρω ότι η αντίδραση ήταν άμεση και έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός ούτως ώστε να διαλευκάνουμε αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση.

Βίντεο | Κύπρος: Βουλευτής του ΑΚΕΛ ζητά από τον εισαγγελέα εξέταση για ύπαρξη ανάλογου κυκλώματος

Ταυτόχρονα, έχουμε επικοινωνήσει με τον Ηλία Γκιώνη, ο οποίος έχει πει δημοσίως ότι θα στείλει μια πλήρως εμπιστευτική επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας, στην οποία θα παραθέτει όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει».

Πώς «ψαρεύει» κοπέλες το κύκλωμα

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι υπάρχουν «ψαράδες» που γοητεύουν και παρασύρουν τα κορίτσια, εντυπωσιάζοντάς τα με μεγάλη ζωή ενώ τα κάνουν να εθιστούν στην κοκαΐνη και εν τέλει να φτάσουν στην πορνεία.

«Ίσως λόγω κορονοϊού, η νύχτα να έχει αλλάξει», τόνισε ο δικηγόρος και επισήμανε πως οι συγκεντρώσεις γίνονται πλέον στα ξενοδοχεία με τους θύτες να προσελκύουν νέες κοπέλες, κυρίως φοιτήτριες, ενώ σημείωσε ότι «πάντα υπάρχει ένα πρόσωπο οικείο που διοργανώνει, τις προσελκύει και μετά τις παραλαμβάνουν άλλοι», οι οποίοι μπορεί να φτάνουν εκεί και από την Αθήνα.

«Γιατί αργούν τα αποτελέσματα;» – Τι είπε για την υπόθεση της 24χρονης

Μετά από αυτό το ντόμινο των εξελίξεων, ο κ. Διαλυνάς τόνισε ότι «η υπόθεση παίρνει άλλες διαστάσεις» και κάλεσε τις ελληνικές εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές να βιαστούν για να μην τους προλάβουν οι εξελίξεις από την Κύπρο.

Πρόκειται για διεθνές κύκλωμα, είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχολίασε τα κυκλώματα μαστροπείας και ναρκωτικών πάνε «χέρι-χέρι».

Μιλώντας για την υπόθεση της 24χρονης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης, όπως και την αποστολή του δείγματος στην Ελβετία σε κέντρο το οποίο διερωτήθηκε αν είναι ιδιωτικό.

Βίντεο | Καταγγελίες από κοπέλες που έχουν πέσει θύματα βιασμού

«Υπάρχει καθυστέρηση. Πώς θα ανοίξουν τα στόματα εάν τα αντανακλαστικά των αρχών αργούν» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι έπρεπε να της πάρουν αίμα εντός 12-18 ωρών, κάτι που δεν έγινε.

«Τα αποτελέσματα της χρωματογραφίας για τις τοξικολογικές βγαίνουν σε μια εβδομάδα, γιατί αργούν;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως ο βιασμός έχει αλλάξει και πρέπει να γίνονται οι κινήσεις των αρχών άμεσα.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ