ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Λιμενεργάτης στον Πειραιά γλιτώνει την τελευταία στιγμή από πτώση κοντέινερ

Εργαζόμενος της Cοsco στο λιμάνι του Πειραιά γλίτωσε την τελευταία στιγμή, όταν κοντέινερ παραλίγο να τον καταπλακώσει.

Άγιο, αλλά και γρήγορα αντανακλαστικά είχε ένας εργαζόμενος της Cοsco στο λιμάνι του Πειραιά. Την τελευταία στιγμή είδε ένα κοντέινερ να φεύγει από τη θέση του και πριν τον καταπλακώσει απομακρύνθηκε από το σημείο αποφεύγοντας ένα πολύ σοβαρό ατύχημα ή και δυστύχημα.

Το ατύχημα είχε γίνει τον Ιανουάριο, αλλά το σχετικό βίντεο δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα από την ένωση των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα μέτρα ασφαλείας.

«Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλον ένα συνάδελφο, στο βωμό του κέρδους της COSCO. Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας», τονίζει με αφορμή το συγκεκριμένο ατύχημα σε ανακοίνωσή της η Ένωση και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας».

Εν τω μεταξύ, εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην είσοδο της Cosco, καθώς έχει ξεκινήσει η 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αύρα, καθώς και το Λιμεναρχείο.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ