ΔΙΑΦΟΡΑ

Βιβλία με θέμα την Ρόδο

Το ιστορικό νησί της Ρόδου έχει εμπνεύσει πολλούς συγγραφείς να γράψουν μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες και ταξιδιωτικούς οδηγούς. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μία λίστα για να γνωρίσετε και εσείς τους δημιουργούς και τα έργα τους. 

Μέσα από τα βιβλία μπορεί να μάθετε πράγματα για την Ρόδο που δεν τα φανταζόσασταν. Από αρχαιολογικά μέρη, λαογραφικές ιστορίες μέχρι και για την διασκέδαση.  Και αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το διάβασμα μπορείτε να μπείτε στη NetBet καζίνο και να διασκεδάσετε με ασφάλεια. Η ΝetBet μπορεί να σας εγγυηθεί ατελείωτη διασκέδαση είκοσι τέσσερις ώρες τη μέρα έχοντας στη διάθεση σας τα καλύτερα παιχνίδια. 

 Οι σταυροί της Ρόδου

H συγγραφέας Λευκή Σαραντινού έγραψε ένα ιστορικό μυθιστόρημα με θέμα δύο δίδυμα αδέλφια όπου τον έναν τον απαγάγουν πειρατές ενώ έπαιζαν στην παραλία και ο άλλος παραμένει στην ήρεμη ζωή της Ρόδου. Ο Φίλιππος θα βρεθεί στο παλάτι του σουλτάνου ενώ ο άλλος αδερφός ζει την οικογενειακή θαλπωρή. Το βιβλίο εξερευνά την πορεία των δύο αδερφιών  και την βαθύτερη αναζήτηση της πνευματικής λύτρωσης καθώς ο ξενιτεμένος αδελφός δεν μπορεί να βρει την ψυχική ηρεμία ενώ έχει ήδη δημιουργήσει μία ζωή μακριά από την αρχική του οικογένεια, μακριά από την θρησκεία που ήξερε, μακριά από αυτό που ήταν πριν την αρπαγή του. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Historical Quest.

Κάστρα, Πύργοι & Υπόγειες Στοές της Ρόδου

Η συγγραφέας Ευαγγελία Πέτα δημιούργησε ένα εφηβικό μυθιστόρημα γεμάτο με την ιστορία της Ρόδου. Τέσσερις μαθητές της Β’ Γυμνασίου αναλαμβάνουν μία εργασία με θέμα τα Τείχη και την Τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης. Πληροφορούνται από όλα τα μέσα για να παραδώσουν την καλύτερη εργασία. Μέσω της ομαδικής δουλειάς έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλον και γίνονται αληθινοί φίλοι. Πηγαίνουν οι ίδιοι να επισκεφτούν την Τάφρο και τους έρχεται η ιδέα να την εξερευνήσουν. Εντελώς τυχαία ανακαλύπτουν έναν χάρτη με γρίφους και προσπαθούν να τους σπάσουν για να λύσουν το  μυστήριο. Αυτό όμως τους οδηγεί όλο και βαθύτερα και πλέον πρέπει να επιβιώσουν. Κανείς δεν ξέρει αν θα τα καταφέρουν. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

Το Άρμα του ‘Ήλιου

Η συγγραφέας Ράνια Συνοδινού έγραψε ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εξελίσσεται σε διάφορες ιστορικές εποχές στην Ρόδο. Η  Λυδία εργάζεται σαν παπαράτσι και το περιοδικό την στέλνει στην Ρόδο σε μία μυστική αποστολή. Το διάβασμα του καφέ από μία ηλικιωμένη Ροδίτισσα την οδηγεί να κάνει αναδρομή στις περασμένες της ζωές. Έτσι ανακαλύπτει πως η μοίρα της είναι συνδεδεμένη με τον θησαυρό που κοσμούσε το στεφάνι του Κολοσσού της Ρόδου. Έζησε σαν αρχαία Ελληνίδα όταν έγινε σεισμός και έπεσε ο Κολοσσός, σαν Ροδίτης σε ένα χωριό τη στιγμή που επιτέθηκαν οι Άραβες, σαν Ιππότης πριν καταλάβουν το νησί οι Τούρκοι και σαν ένας ψαράς στον Β παγκόσμιο πόλεμο. Μοιραία λάθη την οδηγούσαν κάθε φορά στον θάνατο και στο να μην μπορεί να βρει την αληθινή αγάπη. Θα είναι αυτή η τελευταία της ζωή; Θα καταφέρει να βρει το θησαυρό; Το βιβλίο κυκλοφορεί μόνο σαν EBook στα περισσότερα ψηφιακά βιβλιοπωλεία και από την Apple. 

Το νησί του έρωτα και της φωτιάς

Η συγγραφέας Αγγελική Κακανιάρη μας ταξιδεύει από την Ισπανία του μεσαίωνα στο νησί των ιπποτών. Μία γιορτή ετοιμάζεται στο αρχοντικό για να γιορτάσουν τα γενέθλια της Ισιδώρας και η χαρά θα είναι μεγάλη καθώς περιμένουν και τον ιππότη Αλεχάνδρο ντι Λάμπρε, τον αρραβωνιαστικό της Φελίσια. Η γιορτή δεν θα γίνει γιατί θα επέμβουν οι Άραβες. Η Ισιδώρα με τον μικρό της αδελφό Λυσιέν θα γλυτώσουν και ο Αλεχάνδρο θα δώσει όρκο στην ετοιμοθάνατη αγαπημένη του που δεν θα μπορέσει όμως να κρατήσει. Τα βήματα τους θα τον φέρουν στην Ρόδο και η Ισιδώρα υποχρεώνεται να υποκύψει στις πιέσεις και στους εκβιασμούς του σωτήρα της προκειμένου να σώσει τον αδελφό της. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.

From Lindos With Love 

Η συγγραφέας Josephine Kelly αγάπησε πολύ την Ρόδο και έγραψε ένα βιβλίο στη γλώσσα της. Μία ιστορία που εξελίσσεται όπως και λέει και ο τίτλος στη Λίνδο. Η πλοκή μας οδηγεί στο παρελθόν και σε μια εβδομάδα εντυπωσιακών εκδηλώσεων που εντάσσονται στο παραθαλάσσιο τοπίο του χωριού. Οι ζωές θα αλλάξουν καθώς οι χαρακτήρες δημιουργούν κάρτες και μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με τον κινεζικό τρόπο. Είναι ένα βιβλίο συγκινητικό και απαραίτητο για όσους αγαπούν την Ελλάδα και φυσικά την Ρόδο. Κυκλοφορεί στην Αmazon.

Η Ρόδος και η ιστορία της 

Θα σας αναφέρουμε επίσης και μερικά βιβλία με καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα. 

  • Ρόδος: Ένας περίπατος στην παλιά πόλη

Συγγραφέας: Μαριά, Μάγδα Γ.

Εκδότης: Ζήτη

  • Ρόδος, Οι σεισμοί και τα τσουνάμι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

Συγγραφέας:  Παπαδόπουλος, Γεράσιμος Α.

Εκδότης: Οσελότος

  • Ρόδος, Το παλάτι των μεγάλων μαγίστρων και το μουσείο

Συγγραφέας: Τατάκη, Αργυρώ

Εκδότης:  Εκδοτική Αθηνών

Συγγραφέας:  Κωνσταντινόπουλος, Γρηγόρης Γ.

Εκδότης: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Συγγραφέας:  Αρφαράς, Μιχάλης

Εκδότης: Κάμειρος

Το σίγουρο είναι πως αυτό το νησί θα συνεχίσει να εμπνέει και άλλους συγγραφείς καθώς η ιστορία και το πανέμορφο τοπίο είναι ανεπανάληπτο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ