ΔΙΑΦΟΡΑ

Βολιώτης επιχειρηματίας έπεσε θύμα απάτης και έχασε 7.000 ευρώ σε ένα λεπτό

Μέσα σε ένα λεπτό ένας απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 7.000 ευρώ από επιχειρηματία στον Βόλο.

Θύμα απάτης έπεσε ένας επιχειρηματίας στον Βόλο και μάλιστα, ο επιτήδειος κατάφερε να του αποσπάσει 7000 ευρώ μέσα σε ένα λεπτό.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η απάτη σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο. Ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας υαλοπινάκων δέχθηκε τηλεφωνική παραγγελία από άτομο που συστήθηκε σαν πελάτης για την αγορά τζαμιών. Το ποσό της παραγγελίας στην οποία προέβη ο επιτήδειος ήταν της τάξης των 200 ευρώ.

Ο δήθεν πελάτης ζήτησε από τον επαγγελματία να τον πληρώσει μέσω τραπεζικής υπηρεσίας, προκειμένου άμεσα να γίνει η δουλειά του και να του παραδοθεί η παραγγελία. Το μικρό ποσό της παραγγελίας δεν προκάλεσε υποψίες στον επιχειρηματία, ο οποίος με ευκολία παραπλανήθηκε. Ο επιτήδειος του ζήτησε κωδικούς τραπεζικής υπηρεσίας για να μπορέσει όπως ισχυρίστηκε να του κάνει κατάθεση των χρημάτων, μολονότι κάτι τέτοιο δεν απαιτείται. Από άγνοια ο επιχειρηματίας έκανε το μοιραίο λάθος να δώσει τους κωδικούς.

Ελέγχοντας λίγη ώρα αργότερα τον λογαριασμό του προκειμένου να διασφαλίσει ότι η κατάθεση έχει γίνει, ο επιχειρηματίας δοκίμασε έκπληξη. Αντί να δει επιπλέον 200 ευρώ, είδε να έχει κάνει «φτερά» το σύνολο των 7.000 ευρώ που διατηρούσε στον επαγγελματικό του λογαριασμό για να εξυπηρετεί ανάγκες της επιχείρησής του. Ο επιτήδειος μπήκε στην υπηρεσία και έκανε μεταφορά σε δικό του λογαριασμό ολόκληρου του ποσού που ήταν διαθέσιμο, αφήνοντας «πανί με πανί» το θύμα του.

Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε άμεσα στην αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν και υπέβαλλε μήνυση. Από την αστυνομία έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τον εντοπισμό του δράστη, μέσα από την πορεία που ακολούθησαν τα χρήματα, από λογαριασμό σε λογαριασμό.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ