ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βόμβα από τη Βρετανία: Παράνομα τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό έως τον Ιούνιο

Μέχρι τον Ιούνιο επεκτείνεται η απαγόρευση των διακοπών για τους Βρετανούς, με πρόστιμα που φτάνουν τις 5.000 λίρες για όσους επιδιώξουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους νέους ενισχυμένους περιορισμούς στα σύνορα.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπουν νομοσχέδια που κατατέθηκαν χθες και πρόκειται να ψηφιστούν την Πέμπτη, τα ταξίδια από το Ην. Βασίλειο χωρίς σοβαρό λόγο, όπως εργασία ή σπουδές, θα είναι παράνομα έως τις 30 Ιουνίου.

Οι υπουργοί της Βρετανικής κυβέρνησης εμφανίζονται όλο και πιο απαισιόδοξοι σχετικά με τη συνέχιση των διεθνών ταξιδιών στις 17 Μαϊου καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη αυξάνονται. Μιλώντας στο BBC Breakfast, η υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Helen Whately κάλεσε τους Βρετανούς να συγκρατηθούν στις κρατήσεις και ο πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτο το τρίτο κύμα να επηρεάσει τη Βρετανία.

Επίσημοι αναφέρουν ότι η επέκταση της ταξιδιωτικής απαγόρευση γίνεται για λόγους νομοθετικούς και δεν επηρεάζει το εάν θα συνεχιστούν τα διεθνή ταξίδια στις 17 Μαϊου. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε στο Sky News ότι το τρίτο κύμα μπορεί να απορρυθμίσει τις ελπίδες για διεθνή ταξίδια.

Παρατηρούμε τρίτο κύμα σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης και νέες παραλλαγές και είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει, τόνισε. Αυτό δείχνει το μέγεθος της διεθνούς πρόκλησης και χρειάζεται να εργαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά δείχνει επίσης και το λόγο που είμαστε προσεκτικοί στα διεθνή ταξίδια, πρόσθεσε.

#pgnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ