ΔΙΕΘΝΗ

Βόμβα Μπουρλά: Απαραίτητη η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού

 
Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι απαραίτητη για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί πολύ, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο ισχυρός άνδρας της Pfizer μιλώντας σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε πως η τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό θα είναι απαραίτητη, καθώς η προστασία του σκευάσματος δεν διαρκεί πολύ.

«Αυτή τη στιγμή, η προστασία που έχουμε από την τρίτη δόση είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά καλή έναντι της νοσηλείας και του θανάτου, δεν είναι τόσο καλή έναντι της μόλυνσης, αλλά δεν διαρκεί πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο Αλμπερτ Μπουρλά.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι τόσο η Pfizer, όσο και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται πάνω σε εμβόλια που θα προστατεύουν έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων του ιού. «Η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να παρακάμψει την ανοσολογική προστασία που έχουμε δώσει, αλλά επίσης η διάρκεια της προστασίας δεν είναι πολύ μεγάλη», είπε.

Εμβόλιο που θα προστατεύει για ένα χρόνο

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και δουλεύουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε ένα εμβόλιο που όχι μόνο θα προστατεύει έναντι όλων των μεταλλάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Όμικρον, αλλά θα μπορεί και να προστατεύει για τουλάχιστον ένα χρόνο».

Ο Μπουρλά έχει δηλώσει προηγουμένως ότι μια τέταρτη δόση θα ήταν απαραίτητη. Σύμφωνα με το NBC News, ο φαρμακευτικός κολοσσός θα παρουσιάσει σύντομα στοιχεία στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων σχετικά με το τέταρτο εμβόλιο.

«Νομίζω ότι πρόκειται να υποβάλουμε στον FDA μια σημαντική πρόοδο δεδομένων σχετικά με την ανάγκη για μια τέταρτη δόση και πρέπει να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, φυσικά, και στη συνέχεια και το CDC», δήλωσε ο Μπουρλά στο CNBC την Παρασκευή.

dikaiologitika.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ