ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Παυλάκη για 4ο κύμα μέσα στο καλοκαίρι

Μπορεί όλοι να προετοιμάζονται για την σταδιακή άρση του lockdown, για το «άνοιγμα» της εστίασης, για την κατάργηση του 13033 και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, αλλά ο Γιώργος Παυλάκης έρχεται να βάλει… φρένο με μια εφιαλτική προειδοποίηση για ακόμη ένα κύμα κορονοϊού!

Λίγες ώρες πριν από το νέο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για το πως θα γιορτάσουμε το Πάσχα και πως θα κινηθούμε έως την έξοδο από το lockdown και το άνοιγμα του τουρισμού, ο Έλληνας καθηγητής μίλησε για τέταρτο κύμα κορονοϊού στη χώρα από το καλοκαίρι κιόλας!

«Υπάρχει ακόμα υλικό για τον ιό, αν το αφήσουμε ελεύθερο θα κάνει μεγάλη ζημιά. Αν αφήσουμε το επιδημιολογικό κύμα να σέρνεται θα φύγει πιο αργά, που σημαίνει ότι θα βλέπουμε κρούσματα μετά το Πάσχα, θα συνεχίσουν. Αυτό δεν είναι κατάλληλη συνταγή για το καλοκαίρι» είπε ο Γιώργος Παυλάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (21.04.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η μη τήρηση των μέτρων και τα κορονοπάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Όπως εξήγησε, επειδή υπάρχουν κι άλλα στελέχη του ιού έτοιμα να δείξουν τα δόντια τους, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουμε και ένα 4ο κύμα. «Αυτό το 4ο κύμα, αν είναι ο ιός καινούριος, μπορεί να συμβεί και το καλοκαίρι».

Στην Ινδία, με το νέο στέλεχος, προβλέπεται να γίνει σφαγή, εκτίμησε ο Γιώργος Παυλάκης, λέγοντας πως «ο ιός προσαρμόστηκε στον πληθυσμό και θερίζει». Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι θέμα χρόνου να βρει ο ιός, από τη στιγμή που του δίνουμε το χώρο, τρόπο να χτυπήσει.

Για το Πάσχα και το αν θα έπρεπε να γίνει κάποιο άνοιγμα, ο καθηγητής είπε ότι «με το Πάσχα πάει να γίνει κάτι σωστό στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να πάει ο ιός σε κάθε εκκλησία. Θα γίνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν ανοίξουν τα ταξίδια».

Τέλος, για τις συναντήσεις στα σπίτια είπε ότι, αν ο καθένας κρατήσει μια μικρή παρέα και δεν μαζευτούν 50 άτομα, δεν θα δώσουμε χώρο στον ιό.

Σημείωσε, δε, ότι στο κύμα της Θεσσαλονίκης πέθαναν άνθρωποι που δεν έπρεπε να πεθάνουν.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ