ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Βουλιάζει” από κόσμο το Καστελλόριζο – Αρχές Οκτωβρίου αναμένονται τα θυρανοίξια του Άη Γιώργη του Σαντραπέ

Πληρότητες 100% καταγράφονται στο ακριτικό Καστελλόριζο και για τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ πολύ καλές είναι οι κρατήσεις στα καταλύματα και για τον Οκτώβριο, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης Στράτος Αμύγδαλος.

Ήδη το νησί “βουλιάζει” από κόσμο, με τα καταλύματα να μην έχουν διαθέσιμο δωμάτιο μέσα στον Αύγουστο, με πολλούς Ιταλούς κυρίως επισκέπτες που επιλέγουν κάθε χρόνο για τις διακοπές του το Καστελλόριζο.

“Τονωτική ένεση” για το νησί και οι γάμοι που πραγματοποιούνται στο νησί, αφού ήδη έχουν γίνει δύο και μέχρι το Σεπτέμβρη είναι προγραμματισμένοι άλλοι έξι!

Επιπλέον, πολύ ικανοποιητικά κινούνται από τώρα και οι κρατήσεις των ομογενών για την επόμενη τουριστική σεζόν του 2023.

Ο κ. Αμύγδαλος ανέφερε ότι στο νησί θα βρίσκεται στις 19 του μήνα και ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, με την οικογένειά του, ο οποίος θα μείνει μία εβδομάδα για διακοπές στο νησί και θα παραστεί στην τελετή έναρξης του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», που θα διαρκέσει ως τις 28/08, και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Μάλιστα η σύζυγος του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Ηρώ Σαϊα, αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να τραγουδήσει στην έναρξη του Φεστιβάλ, το οποίο ξεκινάει σε 12 ημέρες.

Παράλληλα ο διάσημος συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος θα βρεθεί στο νησί τον επόμενο μήνα για μία μοναδική συναυλία, στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτασμού της 79ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελλορίζου, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Αμύγδαλος, σε μία μοναδική βραδιά.

Σημειώνεται επίσης, ότι περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη αναμένεται όπως όλα δείχνουν (χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία) να γίνουν τα θυρανοίξια του ναού Άη Γιώργη του Σαντραπέ, που είναι προγραμματισμένα με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την ανακαίνιση του ναού-εκκλησιαστικού μνημείου με τη δωρεά του μεγάλου ευεργέτη Αθανάσιου Μαρτίνου, που ανέλαβε την αποπεράτωσή του, τα θυρανοίξια θα πραγματοποιηθούν, μετά από έναν και πλέον αιώνα, όπου θα κληθούν να παραστούν όλοι όσοι συνέβαλαν στην αποκατάσταση και λειτουργία της εκκλησίας. Οι εργασίες προχωράνε με εντατικούς ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμος ο ναός μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.

Τα εγκαίνια αναμένεται να συνοδεύονται και από ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός σε συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης Στράτος Αμύγδαλος, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομα του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ