ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Βουλιάζει” από Τουρισμό η Λίνδος

Κοσμοσυρροή σε μία χρονιά ρεκόρ για τον Τουρισμό, καταγράφεται και στη Λίνδο, με τον μοναδικό παραδοσιακό οικισμό και τα γραφικά σοκάκια, να «βουλιάζουν» από χιλιάδες επισκέπτες.

Όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου, Βαλάντης Λάμπης, καθημερινά γίνεται το αδιαχώρητο στην περιοχή, με τον κόσμο να κατακλύζει τις ομορφιές του οικισμού, τα αξιοθέατα όπως την μοναδική Ακρόπολη της Λίνδου, τις παραλίες, αλλά και τα καταστήματα, τονώνοντας σημαντικά την τοπική οικονομία.

Και στην εν λόγω περιοχή οι επιχειρηματίες βρίσκονται στην αναζήτηση προσωπικού, όπως αναφέρει, ενώ για το κυκλοφοριακό που φέτος είναι με λιγότερες θέσεις στάθμευσης, καθότι ένα ιδιωτικό πάρκινγκ δεν έχει λειτουργήσει, άρα με μείον 80 θέσεις, δυσχεραίνει τους οδηγούς ΙΧ να σταθμεύσουν τα οχήματά τους.

“Έχει αρκετή κίνηση, προσπαθούμε για το καλύτερο, έχει πάρα πολύ κόσμο, η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη και πιστεύω ότι έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, δηλαδή ο κόσμος ειδικά το πρωί είναι πολύ αυξημένος…Πιστεύω ότι είναι ικανοποιημένη η αγορά της Λίνδου, τα πράγματα κυλάνε ομαλά, με προβλήματα φυσικά, δεν είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Ήρθαν οι σαρωτές, η καθημερινότητα είναι καλύτερη από ότι ήταν το προηγούμενο διάστημα, είναι αρκετά καλύτερη η εικόνα, αλλά είναι τεράστιος ο όγκος των τουριστών που έρχεται στη Λίνδο και έρχονται μαζικά δηλαδή μπορεί να δεις να έρθουνε μαζί 10 λεωφορεία των 50 ατόμων και να μπουν στις 10-20 λεωφορεία μέσα σε δύο-τρεις ώρες. Συν τα αυτοκίνητα, συν τους επισκέπτες, κάποια στιγμή πρέπει να ξεπερνάει τις 3.000 κόσμου μέσα σε ένα δίωρο, είναι τρομερός ο αριθμός. Το θετικό είναι ότι έχουμε μία καλή σεζόν, ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, αλλά και η έλλειψη προσωπικού είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις είτε είναι εστίασης, είτε είναι τουριστικών ψάχνουν προσωπικό. Αυτή είναι η αλήθεια δεν υπάρχουν εργατικά χέρια να βοηθήσουν”.

Για το κυκλοφοριακό, ο κ. Λάμπης ανέφερε ότι τρία άτομα του Δήμου συντονίζουν την κατάσταση και τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού. Όπως επισήμανε “σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Παλαιότερα ο κόσμος χρησιμοποιούσε τις αστικές συγκοινωνίες, είτε αυτό ήταν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, είτε ταξί. Τώρα όλοι είναι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Λόγω covid ο περισσότερος κόσμος έχει φοβηθεί τiς δημόσιeς συγκοινωνίeς και προτιμά να βγαίνει ιδιωτικά. Ως εκ τούτου έχει αυξηθεί τρομερά όγκος των αυτοκινήτων, ενώ το ένα ιδιωτικό πάρκινγκ δεν έχει ανοίξει φέτος κι έχουμε χάσει γύρω στις 80 θέσεις και το οποίο είναι μέσα στον οικισμό προς την κεντρική παραλία, με αποτέλεσμα 80 θέσεις περίπου να παραμένουν ανεκμετάλλευτες”, σημείωσε καταλήγοντας.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ