ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλία: Τουλάχιστον 94 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες – Φόβοι για νέες κατολισθήσεις

Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν την Τρίτη (16.2.2022) τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό Πετρόπολις στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τις αρχές οι νεκροί είναι τουλάχιστον 94, ενώ αγνοούνται άλλοι 35.

Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός των θυμάτων στη Βραζιλία δεν σταματά να γίνεται ολοένα πιο βαρύς κάθε ώρα που περνάει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που μεταμόρφωσαν δρόμους στο κέντρο της Πετρόπολις σε ποταμούς λάσπης, ισοπέδωσαν σπίτια και παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα, καθώς η τρέχουσα περίοδος των βροχών στη Βραζιλία αποδεικνύεται εξαιρετικά φονική.

Οι αρχές στην πολιτεία Ρίο ντε Ζανέιρο (νοτιοανατολική Βραζιλία) τον αναθεώρησαν χθες Τετάρτη προς το χειρότερο, στους «94 επιβεβαιωμένους θανάτους», ενώ 24 άνθρωποι διασώθηκαν.

Η εισαγγελία στο Ρίο ανέφερε ότι 35 άνθρωποι έχουν «καταγραφεί» ως αγνοούμενοι από την υπηρεσία εντοπισμού εξαφανισθέντων, αν και η πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες διάσωσης δεν επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν, αυτόν τον αριθμό.

Θεωρείται σε κάθε περίπτωση πως ο απολογισμός των θυμάτων οδεύει να γίνει χειρότερος στην άλλοτε αυτοκρατορική πρωτεύουσα των περίπου 300.000 κατοίκων, περίπου εξήντα χιλιόμετρα βόρεια από το Ρίο. Στην Πετρόπολις σημειώθηκε μέσα σε μερικές ώρες προχθές Τρίτη βροχόπτωση περίπου ίση σε όγκο με αυτή που κατά μέσον όρο καταγράφεται όλο τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία MetSul.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ