ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Μεγάλη αύξηση των κρατήσεων, μετά το lockdown, για το Δεκέμβριο και το καλοκαίρι

Ενισχυμένη εμφανίζεται η εμπιστοσύνη των Βρετανών καταναλωτών στα ταξίδια, εξαιτίας της ελπίδας που φέρνουν τα εμβόλια, του τέλους του lockdown στη χώρα τους στις 2 Δεκεμβρίου και τα νέα περί μείωσης των καραντίνας κατά την επιστροφή στο Ην. Βασίλειο από 14 ημέρες σε 5, με διενέργεια τεστ. Σήμερα μάλιστα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας ανακοίνωσε επισήμως τη μείωση της καραντίνας από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, τουρ οπερέιτορ και ταξιδιωτικοί πάροχοι της χώρας καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων για ταξίδια από το Δεκέμβριο κι έπειτα, στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, η Ryanair, έχει ανακοινώσει 24 επιπλέον  πτήσεις με αναχώρηση από τις 17 Δεκεμβρίου σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία.

Όσον αφορά στα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό, η Scott Dunn κατέγραψε την ισχυρότερη ημέρα του τελευταίου τριμήνου όσον αφορά τον αριθμό των κρατήσεων κατά την έναρξη της εβδομάδας, με ισχυρό ενδιαφέρον για αναχωρήσεις από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά. Δημοφιλείς προορισμοί είναι οι Μαλδίβες, η Καραϊβική, τα ΗΑΕ, οι Σεϋχέλλες και η Κένυα, με έμφαση στη Νότια αλλά και την υπόλοιπη Αφρική. Οι αναζητήσεις και οι κρατήσεις για την εορταστική περίοδο προέρχονται κυρίως από οικογένειες με μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, όμως υπάρχει και ενδιαφέρον για το καλοκαίρι του 2021.

Στην Turquoise Holidays καταγράφουν κρατήσεις αξίας πάνω από 1 εκατ. λίρες για ταξίδια από τις 2 έως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι αναζητήσεις, την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασαν αύξηση 17% σε ετήσια βάση και παρότι οι κρατήσεις είναι μειωμένες υπάρχει ανοδική τάση για Καραϊβική και Ινδικό Ωκεανό.

Οι πελάτες δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών από τις 2 Δεκεμβρίου, καθώς αμέσως μετά την ημερομηνία αυτή η Best at Travel καταγράφει αύξηση 48% στις αναχωρήσεις την επόμενης εβδομάδας, έναντι των περυσινών επιπέδων. Σε γενικές γραμμές, οι κρατήσεις για το Δεκέμβριο είναι αυξημένες κατά 35% έναντι του 2019.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ