ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Μικρό ποσοστό των θετικών τεστ στις αφίξεις από πορτοκαλί και κόκκινες χώρες – Kαταργούνται για τους εμβολιασμένους;

Λιγότεροι από το 1,5% των αφίξεων από τις χαρακτηρισμένες ως κόκκινες και πορτοκαλί χώρες βάσει του συστήματος χρωματικής κωδικοποίησης της Βρετανίας, παρουσίασαν θετικό αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δεδομένα από το NHS της Βρετανίας.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι μόλις 3.347 (ή το 0,9%) τεστ που πραγματοποιήθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα άφιξης από πορτοκαλί χώρες ήταν θετικά και μόλις 392 (το 1%) τεστ της όγδοης ημέρας.

Για τις αφίξεις από τις κόκκινες χώρες, 165 τεστ (ή το 1,3%) ήταν θετικά και μόλις 35 (0,7%) βρέθηκαν θετικά κατά την όγδοη ημέρα.

Προς κατάργηση τα τεστ προ αναχώρησης για τους εμβολιασμένους

Την ίδια ώρα γίνονται γνωστά τα κυβερνητικά σχέδια της Βρετανίας για κατάργηση των τεστ προ αναχώρησης για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν στο Ην. Βασίλειο.

Οι υπουργοί της Βρετανίας πρόκειται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα προκειμένου να καθορίσουν εάν τα τεστ, τα οποία απαιτείται να γίνονται εντός 72 ώρες πριν το ταξίδι επιστροφής στο Ην. Βασίλειο, θα πρέπει να καταργηθούν για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες «χαμηλού κινδύνου».

Τα τεστ αυτά, τα οποία είναι πιο οικονομικά και κοστίζουν 30 λίρες το άτομο, εξετάζεται να διατηρηθούν για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες «υψηλού κινδύνου» που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα, αλλά και για οποιαδήποτε άφιξη στο Ην. Βασίλειο που αφορά μη εμβολιασμένα άτομα.

tornosnewsΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ