ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία σε lockdown έως τις 7 Μαΐου

Britain's Foreign Secretary Dominic Raab speaks as he holds the Digital Covid-19 Press Conference with Chief Scientific Adviser, Sir Patrick Vallance and Chief Medical Officer, Professor Chris Whitty in 10 Downing Street, London, Britain April 13, 2020. Andrew Parsons/No 10 Downing Street/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. THIS IMAGE IS FOR EDITORIAL USE PURPOSES ONLY. THE IMAGE CAN NOT BE USED FOR ADVERTISING OR COMMERCIAL USE. THE IMAGE CAN NOT BE ALTERED IN ANY FORM.
 

Στη Βρετανία έχουν καταλάβει πλέον πολύ καλά ότι η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στην πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός ήταν ένα πολύ μεγάλος λάθος. Και, καθυστερημένα έστω, παίρνουν τα μέτρα τους.

Με τον Μπόρις Τζόνσον να έχει βγει από το νοσοκομείο, θύμα του κορονοϊού και ο ίδιος, αλλά να μην ασκεί ακόμη τα καθήκοντά του, θα είναι ο αναπληρωτής του και υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ εκείνος που θα αναλάβει να ανακοινώσει ότι το lockdown στη Βρετανία θα συνεχιστεί για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμα.

 

Ο Ράαμπ πρόκειται να ανακοινώσει την προσεχή Πέμπτη (16.04.2020) ότι τα περιοριστικά μέτρα στη Βρετανία θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 7 Μαΐου. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτουν οι Times του Λονδίνου.

Ο Ράαμπ, ο οποίος αντικαθιστά προσωρινά τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τόνισε χθες ότι δεν περιμένει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άρση των μέτρων τα οποία εφαρμόζει προτού να είναι βέβαιη πως αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

Συνολικά 11.329 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε νοσοκομεία της Βρετανίας εξαιτίας της ασθένειας COVID-19. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι τουλάχιστον 88.621.

Η Βρετανία είναι ανάμεσα στα κράτη της Ευρώπης που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα εξαιτίας της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ