ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία σε οδηγούς: Σταματήστε να γεμίζετε μπουκάλια νερού με βενζίνη

Έκκληση απηύθυνε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών στους οδηγούς να μη γεμίζουν μπουκάλια νερού με βενζίνη. Σημειώνεται πως στη Βρετανία, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων.

Πλήθος πολιτών έσπευσαν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους στα πρατήρια της Βρετανίας, ενώ κάποιοι σκέφτηκαν να γεμίσουν και άδεια μπουκάλια. «Αρχίζουμε να βλέπουμε πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο δίκτυο Sky. Πρόσθεσε ότι τα αποθέματα σε πολλά πρατήρια καυσίμων είχαν αποκατασταθεί.

«Όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα»

«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό – και πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει».

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων είχαν σχηματιστεί στα πρατήρια βενζίνης που ακόμα λειτουργούσαν στις μεγάλες πόλεις, αν και πολλοί προαύλιοι χώροι ήταν κλειστοί με πινακίδες που έλεγαν ότι δεν υπάρχει πλέον βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης, είπαν δημοσιογράφοι του Reuters.

Ο Σαπς είπε ότι η κρίση καυσίμων οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην πανδημία της COVID που ανέστειλε τις εξετάσεις για την πιστοποίηση οδηγών φορτηγών.

«Αυτό το πρόβλημα σχεδόν αποκλειστικά προκλήθηκε από τον κορονοϊό και την αδυναμία να εξεταστούν νέοι οδηγοί μεγάλων φορτηγών κατά τα lockdowns», δήλωσε ο Σαπς.

«Το Brexit, το ακούω να το αναφέρουν πολλοί, και χωρίς αμφιβολία θα έχει αποτελέσει παράγοντα. Από την άλλη, ουσιαστικά μας βοήθησε να αλλάξουμε τους κανόνες για να είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τους οδηγούς πιο γρήγορα –ευελιξίες που αποκτήσαμε με την έξοδό μας από την ΕΕ και τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε τη νομοθεσία», δήλωσε ο Σαπς.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ