ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία – Telegraph: Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες

Οι πολίτες στην Βρετανία που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού ενδέχεται να επιτραπεί να ταξιδεύουν σε χώρες που κατατάσσονται στην «πορτοκαλί» λίστα χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Μέχρι σήμερα όσοι Βρετανοί θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την Covid-19. Υπενθυμίζεται ότι και η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα των «πορτοκαλί» χωρών.

Την ίδια ώρα, αεροπορικές εταιρείες απευθύνουν έκκληση προς την βρετανική κυβέρνηση να επιτρέψει στους εμβολιασμένους έναντι της COVID-19 να ταξιδεύουν ελεύθερα ενώ πλησιάζει η υψηλή θερινή περίοδος και η Ευρώπη αρχίζει και πάλι να ‘ανοίγει’ τις δραστηριότητές της.

Η British Airways, η easyJet και η Ryanair είπαν ότι οι αυστηροί κανόνες καραντίνας της Βρετανίας, που αποθαρρύνουν τα ταξίδια θα επιδεινώσουν την κρίση στην αεροπορική βιομηχανία όσο πλησιάζουν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, δύο μήνες κατά τους οποίους ο κλάδος έχει τα περισσότερα κέρδη του.

ΠορτογαλίαΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ