ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τελευταία «παράσταση» του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή – «Hasta la vista, baby» αναφώνησε

Η τελευταία παρουσία του Μπόρις Τζόνσον στην «Ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή της Βρετανίας έμοιαζε πολύ με την… πρωθυπουργία του.

Με τη διαδικασία της διαδοχής του στο κόμμα των Συντηρητικών να είναι σε εξέλιξη, ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίστηκε σήμερα (20.07.2022) στη Βουλή σε… πολύ καλή διάθεση, έδωσε συμβουλές στον διάδοχό του και αναφώνησε πως… έτσι είναι η ζωή!

Οι βουλευτές των Τόρις, αν και πολλοί τον εξώθησαν στην παραίτηση, τον χειροκρότησαν θερμά. Εκτός από μια: την προκάτοχό του, Τερέζα Μέι. Η πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν έχει ξεχάσει ποιός ευθύνεται για τη δική της πτώση…

«Βοηθήσαμε, βοήθησα, να βγάλουμε αυτήν την χώρα από την πανδημία και να συμβάλουμε στην διάσωση μίας άλλης χώρας από τον βαρβαρισμό. Και, ειλικρινά, αυτά είναι αρκετά για την πορεία. Αποστολή εξετελέσθη σε μεγάλο βαθμό», είπε.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εδώ και hasta la vista, baby», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω αποθέωσης!

Δείτε το βίντεο

Δείτε και την αντίδραση της Τερέζα Μέι

Ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας θα εκλεγεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Αφού το κόμμα των Συντηρητικών καταλήξει στους δυο υποψηφίους, τα μέλη του κόμματος, περίπου 200.000 άνθρωποι, θα επιλέξουν στην συνέχεια τον νικητή με επιστολική ψήφο.

Ο νικητής θα “κληρονομήσει” κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ο αριθμός των πιθανών διαδόχων έχει ήδη μειωθεί από 11 σε 3.

Οι Συντηρητικοί βουλευτές συμμετέχουν σήμερα στην τελική ψηφοφορία. Οι δύο υποψήφιοι με τις περισσότερες ψήφους θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Το αποτέλεσμα αναμένεται στις 18.00 ώρα Ελλάδας.

Στη συνέχεια, οι δύο υποψήφιοι θα κάνουν προεκλογική εκστρατεία και θα συναντήσουν μέλη του κόμματος για να εξασφαλίσουν τη στήριξή τους.

Ο νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας θα προκύψει στις 5 Σεπτεμβρίου και την επομένη ο Μπόρις Τζόνσον θα επισκεφτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ για να της υποβάλει την παραίτησή του.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ