ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

 

Tάση για διακοπές εκτός σεζόν παρατηρείται στη βρετανική ταξιδιωτική αγορά με τους Βρετανούς να επιδιώκουν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος ζωής αλλά και να αποφύγουν τους καλοκαιρινούς καύσωνες.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα της βρετανικής ιστοσελίδας σύγκρισης ταξιδιωτικών τιμών TravelSupermarket, σύμφωνα με την οποία και οι 5 δημοφιλέστερες σε κρατήσεις ημερομηνίες αναχώρησης το 2023 καταγράφηκαν το φθινόπωρο. Παρόλ’ αυτά, η περίοδος των σχολικών διακοπών του καλοκαιριού συνεχίζει να καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό αναχώρησης ταξιδιωτών.

Η εβδομάδα που προσφέρει το μεγαλύτερο value στις βρετανικές οικογένειες για καλοκαιρινές διακοπές το 2024 είναι η τελευταία των σχολικών διακοπών (24-30 Αυγούστου) ενώ ο προορισμός με το καλύτερο value για εβδομαδιαίο πακέτο διακοπών είναι η Κόστα Μπλάνκα με ιδανική περίοδο διακοπών την εβδομάδα 20-26 Ιουλίου όταν η μέση τιμή ανέρχεται σε 652 λίρες.

Η Τενερίφη είναι κορυφαίος προορισμός στις αναζητήσεις πέρυσι αλλά και για φέτος, ενώ η Κως παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις (+129%) σε σύγκριση με το 2023.

Η Τυνησία ξεπέρασε την Κόστα Μπράβα ως ο φθηνότερος προορισμός μικρής έως μεσαίας απόστασης, με ένα πακέτο επτά διανυκτερεύσεων all in να κοστίζει κατά μέσο όρο 485,17 λίρες το άτομο.

Το Μαρόκο και η Αίγυπτος είναι μαζί με την Τυνησία οι φθηνότερες χώρες για all in.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ