ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Xαρ. Κόκκινος: Να επισπεύσει τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των νησιών μας η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου

Από τον Περιφερειακός Σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Κόκκινο εκδόθηκε η παρακάτω ανακόινωση!

Από το 2018 η αρμοδιότητα για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των νησιών μας πέρασε στο Β’ βαθμο Τοπικής Αυτοδιοίκησης δηλ.στην Περιφέρεια. Με δεδομένο ότι:

-υπάρχουν πολλά αιτήματα δήμων των νησιών μας για παρεμβάσεις  αντιπλημμυρικής προστασίας προς την ηγεσία και τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α.)

– η Π.Ν.Α. έχει διαθέσιμους οικονομικούς πόρους και μηχανήματα για να συνδράμει σε έργα.

-διανύουμε ήδη την “αντιπλημμυρική περίοδο”.

-τα νησιά μας έχουν βιώσει καταστροφές και έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές απο ακραία καιρικά φαινόμενα.

-Η κλιματική αλλαγή δημιουργεί  τεραστια ζητήματα κσι είμαστε αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα

-Οι πρώτες βροχοπτώσεις ανέδειξαν προβλήματα και παθογένειες .

Καλούμε την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τους αρμόδιους να συνεργαστούν με τους δήμους των νησιών μας και να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς στις αντιπλημμυρικες δράσεις που είναι απαραίτητες (καθαρισμό χειμάρρων κτλ) .

 Θέλουμε το καλύτερο για την κοινωνία μας,ιδιαίτερα τώρα  που δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς (πανδημία covid/19 ,οικονομικά ζητήματα κτλ) και να ” θωρακιστει”  η ασφάλεια των πολιτών μας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ενημερωση της Ε.Μ.Υ. βοηθά αλλά τα έργα είναι αναγκαία! Όσο έχουμε σύμμαχο τις ήπιες και καλές καιρικές συνθήκες ας τις αξιοποιήσει η ηγεσία της Π.Ν.Α. και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες πριν εμφανιστούν -λόγω καιρού- προβλήματα που αποδεικνύουν πολιτική αδράνεια και δημιουργούν ζητήματα στη ζωή και στις περιουσίες των νησιωτών μας.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Συνδυασμού” Πνοή Δημιουργίας Νοτίου “-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου -Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ