ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκινά από την Περιφέρεια το έργο κατασκευής Βιολογικού και Αγωγού Λυμάτων στο Μανδράκι Νισύρου, ύψους 2,18 εκατ. ευρώ

 

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για το έργο που η Νίσυρος περίμενε για πολλά  χρόνια

Ένα  από τα σπουδαιότερα έργα υποδομής, που  λύνει ένα τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζει η Νίσυρος τα τελευταία πενήντα χρόνια,  παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μετά και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Νισύρου, Χριστοφή Κορωναίου και του αναδόχου του έργου.

Πρόκειται για το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας και αγωγός μεταφοράς λυμάτων Μανδράκι – ΕΕΛ Δήμου Νισύρου», για το οποίο ο Δήμος Νισύρου εργάστηκε σκληρά για μια τριετία για την προετοιμασία και εξασφάλιση της χρηματοδότησής του ύψους 2.185.483,87 ευρώ, μέσα από Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Η εργολαβική σύμβαση που υπεγράφη είναι ύψους 2.183.033,81 ευρώ.

Για την υλοποίηση του έργου έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Νισύρου , Χριστοφή Κορωναίου, στο πλαίσιο της υποστηρικτικής λειτουργία της Περιφέρειας προς τους δήμους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια για την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε να λειτουργήσει ως δικαιούχος του έργου έναντι της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», από την ωρίμανση, δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, μέχρι την παράδοσή του σε πλήρη λειτουργία στον Δήμο.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του οικισμού Μανδρακίου, στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς των λυμάτων από την υφιστάμενη δεξαμενή συλλογής των λυμάτων στην ΕΕΛ, στην κατασκευή των αγωγών μεταφοράς του επεξεργασμένου νερού προς τις δεξαμενές συλλογής/αποθήκευσης στην κατασκευή νέας δεξαμενής συλλογής/ αποθήκευσης του επεξεργασμένου νερού καθώς και στην κατασκευή των προβλεπόμενων αντλιοστασίων και συνοδών έργων. Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει και τη σύνδεση των αντλιοστασίων και της ΕΕΛ με δίκτυα ΔΕΔΥΕ.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το έργο εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης.

 

 

Το Γραφείο Τύπου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ