ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεκινά το κυνήγι το Σάββατο – 1.100 κυνηγετικές άδειες εκδόθηκαν στη Ρόδο

Με αφορμή την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες και το πόσα θηράματα επιτρέπεται από κάθε κυνηγό, πόσες άδειες έχουν εκδοθεί στη Ρόδο κλπ, μίλησε στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Γιάννη Μηνατσή, η Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου Χάρις Ματσίγκου.

Η κα Ματσίγκου, αν και νομικός στο επάγγελμα, “σπάει” το κατεστημένο που θέλει το συγκεκριμένο χόμπι να ανδροκρατείται και όχι μόνο είναι κυνηγός, αλλά τον περασμένο Απρίλιο εξελέγη και Πρόεδρος του Συλλόγου, αποτελώντας εξαίρεση στο πανελλήνιο, εκπροσωπώντας τους χιλιάδες κυνηγούς της Ρόδου.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ρόδου 1.100 άδειες, ενώ πέρυσι ήταν 1.520. “Ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσουμε φέτος αυτό τον αριθμό, γιατί υπάρχουν και πολλοί νέοι κυνηγοί”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ματσίγκου.

Σημειώνεται ότι η ανανέωση της τοπικής άδειας κοστίζει 126,15 ευρώ, η περιφερειακή άδεια ανέρχεται στα 146,15 και 176,15 η γενική.

Το κυνήγι ξεκινάει κανονικά στις 15 Σεπτεμβρίου, όμως καθότι η Πέμπτη δεν είναι επιτρεπόμενη ημέρα για τη θήρα, θα αρχίσει στις 17, ημέρα Σάββατο.

Το κυνήγι του λαγού διαρκεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2023 και επιτρεπόμενος αριθμός ανά κυνηγό είναι ένα θήραμα.

Το κυνήγι για τις κίκλες θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2023, επιτρεπόμενος αριθμός 25.

Το κυνήγι για το τριγώνι επιτρέπει μέχρι έξι θηράματα σε έκαστο κυνηγό.

Το κυνήγι της πέρδικας διαρκεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, με επιτρεπόμενο αριθμό μέχρι τέσσερα θηράματα.

Και για τις μπεκάτσες λήξει στις 28 Φεβρουαρίου, με επιτρεπόμενο αριθμό μέχρι δέκα θηράματα.

 

realvoice995.gr

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ