ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά ο σύζυγος 44χρονης Γλυκερίας: «Θέλω πίσω τη γυναίκα μου! Έχω να διαχειριστώ 3 παιδιά και τον πόνο μου»

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την 44χρονη Γλυκερία η οποία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Αναμένονται όμως και τα επίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί η 44χρονη, προκειμένου να αποδειχτεί αν είναι εγκεφαλικά νεκρή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθήθηκε μετά το σοβαρό χειρουργείο της Παρασκευής.

44χρονη Γλυκερία – «Σε γυναίκες κάτω των 50 θα έπρεπε να είχε γίνει μια άλλη εμβολιαστική διαχείριση. Δεν έπρεπε να δοθεί άδεια στην ηλικιακή ομάδα αυτή να εμβολιάζονται με αυτό το εμβόλιο»

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr μετά το κρίσιμο χειρουργείο της Παρασκευής οι γιατροί έχουν σταματήσει την όποια χορήγηση φαρμάκων ώστε η 44χρονη να υποβληθεί σε εξειδικευμένη εγκεφαλική εξέταση που θα δείξει ακριβώς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο σύζυγος που είχε η 44χρονη Γλυκερία Μανόλης Κρυοβρυσανάκης η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που αναγκάστηκε να ενημερώσει για όλα τα ενδεχόμενα τα ανήλικα παιδιά του:

«Το χειρουργείο ήταν την Παρασκευή και το ίδιο βράδυ ενημερώθηκα. Στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής με κάλεσαν να πάω από το νοσοκομείο. Εκεί μου είπαν πως η γυναίκα μου σε μια ώρα θα έχει πεθάνει λόγο κατακλυσμιαίας εγκεφαλικής αιμορραγίας, η οποία πίεζε το κρανίο και θα έσκαγε. Μου είπαν πως έχει μια ώρα ζωής, εκτός κι αν τους δώσω την άδεια να προχωρήσουν σε αποσυμπίεση του κρανίου, με πιθανότητες να καταλήξει ακόμα και στο χειρουργείο. Έτσι κι αλλιώς με ενημέρωσαν πως η εγκεφαλική βλάβη θα ήταν μεγάλη. Στις 10 το βράδυ ο γιατρός με ενημέρωσε πως το χειρουργείο έγινε ως τελευταία ελπίδα για να σωθεί η γυναίκα μου. Δυστυχώς όμως η καταστροφή ήταν τέτοια που το χειρουργείο ήταν σα να μην έγινε».

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κρυοβρυσανάκη η επιδείνωση της υγείας στη 44χρονη Γλυκερίαστηρίζεται σε μια σπάνια μορφής παρενέργειας του εμβολίου της AstraZeneca:

«Η γυναίκα μου από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας της και από τα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασε είχαμε σχεδόν την βεβαιότητα πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου και δυστυχώς για το σύνδρομο vitt. Το σύνδρομο αυτό δεν είναι ότι σου κάνει την θρόμβωση, που είναι στην πλειοψηφία το χαρακτηριστικό του εμβολίου της AstraZeneca στην πλειονότητα, είναι πιο σπάνιο και αναφέρεται στην ελληνική αιματολογική εταιρεία από τις 6/5/21. Αυτό κάνει και θρόμβωση και αιμορραγία γι αυτό από την δεύτερη κιόλας ημέρα με ενημέρωσαν οι γιατροί πως κινούνται πάνω σ αυτό το πλαίσιο αντιμετώπισης, το οποίο όμως έχει ένα μεγάλο βαθμό θνησιμότητας. Οι γιατροί έχουν κάνει τα πάντα, έβλεπα την αγωνία τους και στο Βενιζέλειο και στο Πανεπιστήμιακό. Αγωνιούν για την γυναίκα μου, αλλά η θρόμβωση σε συνδυασμό με την θρομβοπενία δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Καταπολεμώντας το ένα κάνεις κακό στο άλλο».

Το ζευγάρι είχε εμβολιαστεί την ίδια στιγμή και από το ίδιο σκεύασμα: «Το εμβόλιο το κάναμε μαζί, όπως έμαθα μας χορηγήθηκε ποσότητα από το ίδιο φιαλίδιο. Το κακό ήταν πως σε γυναίκες κάτω των 50 θα έπρεπε να είχε γίνει μια άλλη εμβολιαστική διαχείριση. Δεν έπρεπε να δοθεί άδεια στην ηλικιακή ομάδα αυτή να εμβολιάζονται με αυτό το εμβόλιο. Ξέραμε ότι πολλές γυναίκες της κατηγορίας απέφευγαν να εμβολιαστούν με αυτό όμως εμείς ως νομοταγείς πολίτες ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες που πήραμε. Θέλω να διαχειριστώ τον πόνο μου. Εγώ θέλω πίσω την γυναίκα μου γι αυτό και είμαι σε αναμονή. Η γυναίκα μου από την πρώτη στιγμή ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού. Μάχη έδινε για τους αρνητές. Δεν ήθελε να μιλάω για να μην χρησιμοποιηθούν οι δηλώσεις μου από τους αρνητές των εμβολίων. Έχω να διαχειριστώ τρία παιδιά 12, 10 και 8 ετών τα οποία εχθές βρήκα το κουράγιο να τα ενημερώσω για την κατάσταση. Τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ