12vima ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξηλώνονται στην Ακτή Μιαούλη οι αυθαίρετες κατασκευές

 

Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο έστειλε χθες ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημοτικής επιτροπής, δήλωσε ότι στην περιοχή της Ψαροπούλας θα μπει τάξη και ότι οι αυθαίρετες κατασκευές (εξέδρες/πέργολες) που έγιναν επί του πεζοδρομίου, θα αφαιρεθούν.
«Το βέβαιο είναι ότι για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως στην Ακτή Μιαούλη για τα οποία έχουν ειπωθεί πολλά τα τελευταία χρόνια, θα ληφθούν αποφάσεις υπεύθυνα και βάσει της νομοθεσίας.
Δεν θέλουμε να κλείνουμε επιχειρήσεις. Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης με την προϋπόθεση ότι η ανάπτυξη αυτή θα γίνεται σε ένα υγιές πλαίσιο, ισότιμα και ισόνομα και με σεβασμό προς όλους τους επιχειρηματίες του νησιού μας.
Θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα όπου χρειαστεί. Οι Tεχνικές Yπηρεσίες του δήμου μας και η πολεοδομία έχουν εντοπίσει αυθαίρετες κατασκευές στη συγκεκριμένη περιοχή. Έχουμε κάνει τις σχετικές συστάσεις στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και έχουμε δώσει ένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν διορθωθεί οι όποιες αυθαιρεσίες».
Στην περίπτωση που οι επιχειρηματίες δεν συμμορφωθούν και δεν… ξηλώσουν πάραυτα τις παράνομες κατασκευές, θα το κάνει ο δήμος, διεμήνυσε ο κ. Κολιάδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Πέρα από τη σημερινή συζήτηση, ενημέρωσα τους νομικούς συμβούλους των επιχειρηματιών ότι οι εξέδρες οι οποίες βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του δρόμου, πρέπει να αφαιρεθούν. Δεν γίνεται να εφάπτονται του πεζοδρομίου, είναι παράνομο. Έχουμε ζητήσει να αφαιρέσουν οι ίδιοι τις παράνομες κατασκευές για να μην αναγκαστούμε να το κάνουμε εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε καμία παρανομία, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο του νησιού μας. Είμαστε ξεκάθαροι ως προς αυτό.
Οτιδήποτε παράνομο θα αφαιρεθεί πάραυτα. Τις υποχρεώσεις που έχει ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην πόλη, έχει και κάποιος που δραστηριοποιείται στο παραλιακό μέτωπο. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν θα αναγκαστούμε να το πράξουμε εμείς και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε με όποιες δυνατότητες και δυνάμεις έχουμε, ώστε η εικόνα του νησιού μας να είναι αυτή που πρέπει».
Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι κάποιοι επιχειρηματίες έχουν ήδη συμμορφωθεί, διαπιστώθηκαν όμως και δολιοφθορές, ζημιές σε δημόσια περιουσία, καθώς αφαιρέθηκαν κάγκελα σε ένα σημείο επί της Ακτής Μιαούλη.
«Αυτό που προσδοκούμε, είναι να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Οι επιχειρηματίες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και εμείς ως δημοτική Αρχή να διοικούμε με σωστό και υπεύθυνο τρόπο. Οποιαδήποτε φθορά θα αποκατασταθεί άμεσα από εκείνους που την προκάλεσαν», είπε ο κ. Κολιάδης και αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση και αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου, λέγοντας ότι:
«Ως προορισμός, θέλουμε να αναδείξουμε την επαφή με τη θάλασσα και κυρίως στην περιοχή της Ακτής Μιαούλη όλοι θαυμάζουμε τη θέα προς τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα. Δεν θέλουμε λοιπόν τη θέα αυτή να την κρύβουν αυθαίρετες κατασκευές. Είναι η είσοδος και έξοδος της πόλης, ένα κομβικό σημείο που με τη σωστή ανάπλαση, όπως στο λιμάνι και στη θαλασσινή πύλη μπορεί να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Την προοπτική αυτή εξετάζουμε και η εκπόνηση των μελετών βρίσκεται σε εξέλιξη. Η περιοχή από το ενυδρείο μέχρι την Ψαροπούλα, αξίζει να αναβαθμιστεί».
Σημειώνεται ότι η δημοτική επιτροπή αποφάσισε χθες για την διακοπή λειτουργίας του καταστήματος Ωβέρνη στη Μεσαιωνική Πόλη σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων/εισηγήσεων της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ