ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην 95 ΑΔΤΕ Ρόδου

 

 

Σήμερα αναχωρούν και τα φορτία για τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρέδωσε σήμερα είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής στην στρατιωτική μονάδα 95 ΑΔΤΕ Ρόδου παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Ευστρατίου και του Εντεταλμένου Υγείας Δωδεκανήσου Θωμά Σωτρίλλη. Ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης παρέλαβαν προστατευτικά είδη, όπως χειρουργικές μάσκες, γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικό χεριών και υγρό απολυμαντικό καθαρισμού, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους που η Περιφέρεια εξασφάλισε προστατευτικό υλικό και για τον στρατό, παρά τις δυσκολίες εξεύρεσής του στην παγκόσμια αγορά.

Επιπλέον, έντεκα νησιά της Δωδεκανήσου παραλαμβάνουν σήμερα ακτοπλοϊκώς φορτία με υγειονομικό υλικό που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια και προορίζεται για τις υγειονομικές τους μονάδες, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ιατρεία. Κάρπαθος, Κάσος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Αρκιοί, Λειψοί, Αστυπάλαια, Αγαθονήσι, Κως και Νίσυρος παραλαμβάνουν σήμερα, μεταξύ άλλων, θερμόμετρα εξ αποστάσεως, ρόμπες ιατρικές μιας χρήσης, βαμβάκι, αντισηπτικό, γάντια μιας χρήσης, χειρουργικές μάσκες, ποδονάρια, προστατευτικά γυαλιά, απολυμαντικό υγρό καθαρισμού επιφανειών.

Οι παραδόσεις θα συνεχισθούν και με επόμενα φορτία μέχρι να διανεμηθούν είδη προστασίας και υγειονομικό υλικό σε κάθε νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με προτεραιότητα τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας και τους εργαζόμενους σε νευραλγικές υπηρεσίες.

Το Γραφείο ΤύπουΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ