ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Υπεγράφη η διαβαθμιδική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΠΝΑΙ για το βιολογικό των Λειψών

 

Σήμερα παρελήφθη από το Δήμο Λειψών η υπογεγραμμένη διαβαθμιδική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΠΝΑΙ που αφορά την Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Λειψών του νησιού (Βιολογικός).

Ο Δήμαρχος Φώτης Μάγγος με ιδιαίτερη ικανοποίηση τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ότι “ποτέ δεν κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί”, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο για τη άριστη συνεργασία.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Λειψών Φ. Μάγγος αναφέρει:

Ο εκσυγχρονισμός ενός από τους πρώτους βιολογικούς της χώρας μας που μετράει 25 χρόνια λειτουργίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Μαζί, μπροστά Δήμος και Περιφέρεια συνεργάζονται για ακόμη μία φορά για να λύσουν από κοινού ακόμη ένα σοβαρό θέμα με έντονο υγειονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Υπάρχουν προβλήματα που είναι ορατά σε όλους και από μόνα τους απαιτούν λύσεις όμως υπάρχουν και κάποια που δεν είναι αντιληπτή η βλάβη που προκαλούν αν “δεν ενοχλούν” αλλά είναι πολύ σημαντικά για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και που χρειάζεται να έχεις μέσα σου αρκετή δόση αυτοκριτικής και ενσυναίσθησης έχοντας παράλληλα αναπτύξει μία σχέση εντιμότητας με τους πολίτες σου τέτοια που να σου δημιουργεί πάντα την ηθική υποχρέωση να λειτουργείς για το γενικό όφελος και συμφέρον, ακόμη και όταν εκ πρώτης όψεως δεν το εισπράττουν οι πολίτες.

Επειδή εμείς ποτέ δεν κρύβουμε “τα σκουπίδια κάτω από το χαλί”, δεν ταιριάζει άλλωστε ούτε στο χαρακτήρα ούτε στη φιλοσοφία μας, απ την πρώτη μέρα δώσαμε προτεραιότητα στη σωστή λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Λειψών η οποία αντιμετώπιζε πολλά κατασκευαστικά, λειτουργικά, αδειοδοτικά και κατ επέκταση περιβαλλοντικά προβλήματα.

Επισκευάσαμε το μηχανολογικό εξοπλισμό, τοποθετήσαμε αποκλειστικό υπεύθυνο για τη λειτουργία του, αντικαταστήσαμε αγωγούς, αντλίες και δίκτυα περιμένοντας πάντα την πολυπόθητη στιγμή της εκ βάθρων ανακατασκευής της.
Αυτή λοιπόν η στιγμή ήρθε με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Λειψών και της ΠΝΑΙ η οποία αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του έργου καθώς και όλες τις διοικητικές και τεχνικές διαδικασίες για την υλοποίησή του.

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Χατζημάρκο για την υλοποίηση της δέσμευσής του, απ’ την πρώτη στιγμή που του θέσαμε το μεγάλο αυτό ζήτημα. Με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μας δείχνετε σιγά σιγά θα τα φτιάξουμε όλα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ