ΔΙΕΘΝΗ

Υπερπανσέληνος… κινηματογραφική! Δέος από τις συγκλονιστικές εικόνες σε όλο τον κόσμο

 

Ήταν η τελευταία υπερπανσέληνος για το 2020, αλλά… μας αποζημίωσε και με το παραπάνω. Σαν πίνακες ζωγραφικής οι φωτογραφίες από ολόκληρη τη Γη. Γιατί το φεγγάρι φαίνεται τόσο μεγάλο και πότε θα ζήσουμε ξανά κάτι ανάλογο.

Όσοι είχαν απόψε, Πέμπτη 07.05.2020, τα μάτια… ψηλά, έγιναν μάρτυρες μιας πραγματικά συγκλονιστικής εικόνας. Ήταν η υπερπανσέληνος, που “μάγεψε” τους ανθρώπους ολόκληρης της γης…

Η υπερπανσέληνος αυτή ήταν μάλιστα η τελευταία του 2020. Για τέταρτη φορά (και τελευταία) φέτος, το φεγγάρι φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως.

Η Σελήνη πλησίασε ξανά περισσότερο τη Γη, φθάνοντας σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο). Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών.

Αντίθετα, η Σελήνη θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς της από τη Γη (απόγειο) στις 31 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη η πανσέληνος θα φαίνεται σχεδόν 14% μικρότερη.

Ο όρος υπερπανσέληνος (supermoon) δεν είναι επιστημονικός, αλλά δημιούργημα του αστρολόγου Ρίτσαρντ Νόλε από το 1979. Η επόμενη υπερπανσέληνος θα συμβεί σε ένα περίπου χρόνο, το Μάιο του 2021.

Η υπερπανσέληνος που συγκλονίζει…

Στο Πακιστάν

Στην Λευκορωσία

Στην Ιαπωνία

Στην Ιορδανία

Στην Ινδία

Στην Αυστρία

υπερπανσέληνος

Και φυσικά στην Ελλάδα…

υπερπανσέληνοςυπερπανσέληνος

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters – Intime.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ