ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη Ρόδο

 

Με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας  επισκεπτών και συμμετεχόντων εκπροσώπων του τουρισμού της Ρόδου και με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ως είθισται, η υποδοχή του πρώτου κρουαζιεροπλοίου που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου. Δεν θα μπορούσε εξάλλου να γίνει διαφορετικά καθώς αυτό υπαγορεύει η κλασσική ροδίτικη φιλοξενία για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρόδο, ακόμα περισσότερο κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες.

Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας κρουαζιεροπλοίων στη Ρόδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το κρουαζιερόπλοιο World Explorer με σημαία Πορτογαλίας, στο οποίο επέβαιναν  61 άτομα, εκ των οποίων οι 55 Γερμανοί και 85 άτομα πλήρωμα, έκανε ποδαρικό στο νησί.

«Η εξαιρετική συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του τόπου από το Δήμο Ρόδου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωδεκανήσου και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου μέχρι τους τουριστικούς πράκτορες και  τους οδηγούς των λεωφορείων που μετέφεραν τους τουρίστες, απέφερε καρπούς, με τους επισκέπτες να δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που έτυχαν τέτοιας ασφαλούς υποδοχής εν μέσω κορωνοϊού.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε αυτή η πρώτη άφιξη να αποτελέσει παράδειγμα και να δώσει το έναυσμα ώστε οι ναυτιλιακοί πράκτορες να δρομολογήσουν επιπλέον κρουαζιέρες στη Ρόδο εντός της χρονιάς» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους επιβάτες του World Explorer. Τους καλωσόρισαν μουσικά οι οργανοπαίκτες Εμμανουήλ Μπαλάσας και Γεώργιος Πρεάρης.

Στη συνέχεια γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού με παραδοσιακές φορεσιές μοίραζαν στους επισκέπτες μελεκούνια και άλλα παραδοσιακά τοπικά  προϊόντα, προσφορά των εταιρειών Natura Rodos και  Tatakis Wines, ενώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού μοίρασαν στους τουρίστες έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Παρόντες στην υποδοχή ήταν οι ναυτιλιακοί πράκτορες Τσαμπίκος Χατζημιχάλης και Τώνια Χατζημιχάλη, του  πρακτορείου “Carayanides Travel Service SA” .

Το “World Explorer” θα επισκεφτεί και πάλι τη Ρόδο την 1η Οκτωβρίου 2020.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ